La Patum de Lluïment omple la plaça Sant Pere de patumaires, aliens a la polèmica per la plantada de l’equip de govern a l’església

La Patum de Lluïment ha aplegat aquest migdia de sol i calor centenars de persones a la plaça de Sant Pere, on una rere han anat ballant totes les comparses: turcs i cavallets, maces, guites, àliga, nans vells, gegants i nans nous. Ho han fet lluint els seus balls, majestuosos i envoltats per petits i grans que han gaudit de la festa. Els tirabols han posat punt final a l’acte.

Una Patum de Lluïment molt participada per berguedans i patumaires que han saltat aliens a la polèmica per la plantada de l’equip de govern de la CUP a l’església. Tal com ja van anunciar els regidors cupaires, no han entrat a missa, s’han esperat a les portes de l’església. Els regidors de l’oposició hi han anat tots (CDC, ERC, PSC i ICV) i han volgut escenificar la no presència de l’equip de govern deixant el primer banc buit. A la sortida, l’alcadessa i els altres regidors del govern han anat en comitiva cap al balcó de l’Ajuntament, amb la resta d’autoritats locals i els administradors. Enguany un balcó sense representants eclesials ni dels cossos de seguretat.

Propers actes

Aquesta nit, a 2/4 de 10, es viurà la primera Patum completa, amb salts de plens. S’espera que sigui multitudinària, com ja ho va ser el passacarrers d’ahir a la nit. I demà, Patum infantil. Consulta amb detall la programació clicant aquí.

IMG_6896

IMG_6902

 FOTOS I VÍDEO: Salts d’algunes de les comparses a la Patum de Lluïment: maces, guites nans vells i ball de l’àliga / AUTORA: Anna Costa

 

X