Els escolars de Berga faran trobades i activitats amb els avis de la residència

El Consell d’Infants de Berga, format per alumnes que representen les escoles de Berga, ha presentat avui a l’Ajuntament de la ciutat, davant l’alcaldessa, Montse Venturós; i la regidora d’Educació, Mònica Garcia, les propostes d’activitats que plantegen. En destaca les trobades que faran nens i nenes i gent gran de la residència aquest mes de juny, i amb la previsió de reprendre-les al setembre. Han plantejat propostes per fer a la Residència Sant Bernabé: diferents jocs d’interior i exterior per compartir amb els avis. L’educadora social del centre valorarà quins són idonis per dur a terme i quins no.

Aquest és un dels temes que s’ha tractat aquest matí a la 8a jornada del PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) de Berga, una sessió que ha comptat amb l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; la regidora d’Educació, Mònica Garcia, alguns docents de les escoles de Berga, una educadora social de la Residència Sant Bernabé i els consellers i conselleres del Consell d’Infants de Berga.

Accions per a una ciutat neta

Els infants també han exposat les accions que han dut a terme per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de mantenir la ciutat neta i fer un bon ús dels espais públics. Des de l’Escola Xarxa s’ha fet una recollida d’escombraries pels voltants de l’escola. L’alumnat de l’escola de la Valldan ha fet una cadena de comunicació per conscienciar la ciutadania del bon ús dels pipi-cans, i l’escola Vedruna i l’escola Sant Joan han preparat cartells informatius i tenen previst penjar-los per diferents indrets de la ciutat.

Projectes educatius

Durant la jornada, la regidora d’Educació, Mònica Garcia, ha presentat els projectes educatius desenvolupats durant el curs 2015-16 per l’Ajuntament de Berga. Ha fet un repàs dels projectes que es fan amb el suport de la Diputació de Barcelona: els tallers de suport a la funció educativa de les famílies i de suport a les competències clau, els programes ‘Coneguem els nostres parcs’ i ‘Cultura emprenedora a l’escola’, així com dels projectes propis de l’Ajuntament com els ‘Camins Escolars’, els ‘Tallers Artístics’, les Trobades escolars de Carnestoltes, Sant Jordi i Esportives o el propi ‘Consell d’Infants’.

 

FOTO: Consellers del Consell d’Infants al balcó de l’Ajuntament de Berga acompanyats de l’alcaldessa, Montse Venturós, i la regidora d’Educació, Mònica Garcia / AUTORA: Berta Francàs (Aj. Berga)