El Consell atorga 10.000€ a Creu Roja per a l’alimentació de nadons, amb targetes amb 60€ mensuals

El Consell del Berguedà i Creu Roja han signat un conveni que permetrà a l’entitat disposar de 10.000 euros de l’ens comarcal per al pla d’ajuda per a aliments d’infants de 0 a 18 mesos de famílies necessitades de tot el Berguedà. Gràcies a aquests diners més els fons propis de l’entitat, Creu Roja podrà ajudar a famílies del Berguedà que, a criteri dels Serveis Socials, tenen dificultats econòmiques per alimentar als seus nadons. El programa no és nou i se li dóna continuïtat, però la novetat és el suport econòmic del Consell Comarcal i la nova fórmula que es fa servir.

Fins ara s’atorgaven kits d’alimentació i ara s’entregaran targetes amb diners. Es lliuraran 170 targetes a famílies necessitades del Berguedà amb fills petits, fins a un any i mig. Cada targeta tindrà un saldo de 60 euros al mes i les famílies podran comprar directament allò que necessitin, amb la voluntat que d’aquesta manera puguin optar a productes frescos: fruita, verdura, carn… en comptes de menjar envasat com fins ara. Segons la presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, “d’aquesta manera apostem per una alimentació més saludable, i per altra banda donem llibertat a les famílies per comprar el què més necessiten. Tenen més autonomia i pensem que això dignifica a les persones”.

Ambtot, Creu Roja fa una comprovació, amb els tiquets, de com s’han gastat els diners de la targeta, per evitar que les famílies beneficiàries en facin un mal ús: “són targetes per alimentació de la primera infància i se’ls deixa clar, normalment compleixen ja que sinó se’ls crida l’atenció”.

Amb els 10.000 euros es calcula que es podrà pagar el 40% del cost d’aquest programa d’alimentació a la primera infància, ja que, segons Creu Roja l’any passat hi va destinar 25.000 euros. La resta es cobreix amb fons propis de l’entitat, que treballa amb diversos programes socials. També al Consell l’àrea social té un pes important, ha destacat el president, David Font: “aquests diners formen part de tot el conjunt d’ajudes que s’aporten en pobresa, inclusió social i foment de la igualtat d’oportunitats”. El 2015 es van destinar 83.000 euros a temes socials.

 

FOTO: David Font, presdient del Consell Comarcal del Berguedà; i Montse Pont, presidenta de Creu Roja Berguedà, signant el conveni / AUTORA: Anna Costa