Tomàs Sayes, de la Pobla de Lillet, dimiteix del secretariat de la CUP

Sis dels quinze membres del secretariat de la CUP han anunciat la seva dimissió. Entre ells, Tomàs Sayes, que és de la Pobla de Lillet. Els altres cinc són: Ester Rocabayera, Guim Pros, Joel Jové, Omar Diatta, i Roger Castellanos.

En un comunicat, els sis integrants de la CUP justifiquen la dimissió per “la tensa situació actual de l’organització i el context polític i social”. Consideren que la dimissió de part del seu secretariat és una decisió difícil però necessària per garantir que la CUP torni a tenir un projecte netament democràtic, transparent i assembleari.

Han presentat la dimissió irrevocable del seu càrrec i rebutgen una proposta de dimissió conjunta de tota la cúpula de la formació. Segons el comunicat, una dimissió conjunta dóna “una imatge errònia i cínica de la situació real de l’organització”.

Argumenten el seu gest perquè volen un “canvi real del funcionament” del secretariat nacional de la CUP, que és l’òrgan executiu que gestiona el dia a dia de la formació anticapitalista. Amb aquesta dimissió, es força una renovació urgent de la direcció cupaire.

Les sis persones que han plegat eren partidaris a investir Mas i retirar l’esmena a la totalitat.

 

FOTO: Tomàs Sayes en una imatge extreta del Twitter

 

 

X