ERC de Berga acusa al govern de la CUP de “no haver cobert les expectatives generades”

Els tres regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Berga han fet balanç del primer any de la CUP al govern de la ciutat. Ermínia Altarriba, Jaume Giménez i Jordi Pujals han analitzat els dotze primers mesos de la legislatura i han exposat la seva tasca durant aquests mesos a l’oposició. A més, el grup municipal republicà ha presentat el seu segon butlletí, de 8 pàgines, on també valoren la situació de la ciutat i del consistori després d’aquest primer any.

D’entrada, els republicans consideren que la CUP “no ha cobert les expectatives que va generar durant la campanya electoral“. Ho ha dit el regidor Jaume Giménez, que a més ha afegit que “es van adononar que no podien portar a terme el programa electoral pel delicat moment econòmic que viu l’Ajuntament”. Tot i això, per ERC això no és excusa, ja que “la CUP ja havia tingut representació al consistori en anteriors legislatures i sabia quina era la situació”. Pel que fa a l’oposició “de deixar fer” que ha aplicat Convergència durant aquest primer any de mandat cupaire, el grup d’ERC considera que “han fet una opisició inexistent”.

De cara al futur, els republicans demanen als regidors de la CUP que “governin per a tots els ciutadans, respectin i facin respectar les normes i facin cas a l’assemblea que van votar els ciutadans de Berga”, tal com ha explicat Ermínia Altarriba. En aquest sentit, ERC s’ha mostrat en desacord amb les decisions que es van prendre per Patum en relació al balcó de l’Ajuntament i la pancarta d’una campanya de la CUP que es va penjar a la façana del consistori.

Un butlletí centrat en 12 punts

El grup republicà ha imprès 8.200 exemplars del seu segon butlletí. Es tracta d’una publicació més extensa que la primera (té 8 planes) i dedicada al primer any com a tercera força al consistori. Centra el seu contingut en 12 propostes publicades amb l’objectiu de “donar a conèixer les accions que s’han intentat tirar endavant des del grup durant aquest any”, ha dit Jordi Pujals.

D’entre totes les propostes, el grup republicà ha volgut incidir en el fet que els tres regidors al consistori es van oposar al canvi d’ubicació del nou edifici del SI Serra de Noet, que finalment es construirà sota el camp municipal de futbol, però que a principis d’any s’havia valorat ubicar-lo al convent de Sant Francesc. A banda d’aquesta acció, Esquerra n’ha destacat altres com la presentació d’uns pressupostos participatius i la insistència en la millora urbana del carrer Major i del casc antic de Berga, entre d’altres. De fet, el grup creu que el govern de la CUP no ha seguit una bona estratègia per dinamitzar el comerç a la zona del casc antic, implementat-hi el mercat dels dimecres a la plaça de Sant Pere. Segons Ermínia Altarriba, “el primer que s’hauria de fer és incidir en millorar els edificis de la zona per fer-los habitables. Això creiem que després repercutiria en el comerç, perquè hi hauria més gent a la zona”.

El butlletí, amb les 12 propostes i altres continguts que tenen relació amb la ciutat de Berga, es pot llegir íntegrament aquí.

 

FOTO: D’esquerra a dreta: Jordi Pujals, Ermínia Altarriba i Jaume Jiménez, regidors d’ERC  l’Ajuntament de Berga / AUTOR: Marc Canturri