La flama del Canigó arribarà a Berga per la revetlla de Sant Joan, nit amb propostes culturals diverses

La flama del Canigó arribarà a Berga aquest dijous, 23 de juny. És un dels actes de la revetlla de Sant Joan a la ciutat, que compta amb l’organització d’Òmnium Cultural, la Bauma dels Encatants i la Berguedana de Folklore Total, entre d’altres entitats, i el suport de l’Ajuntament de Berga.

A les 5 de la tarda arribarà a la plaça Gernika la flama portada des del cim del Canigó pels Amics de la Flama de Berga. A continuació entitats esportives faran un recorregut per la ciutat. 

A les 7, a la plaça de Sant Pere, trobada amb els gegants de la Bauma dels Encantats i cercavila. A 2/4 de 8, lectura del manifest a la plaça dels Països Catalans, actuació de la colla bastonera Cop de Garrot, i pilars dels Castellers de Berga.

A les 8 de la tarda, pujada de la flama al Castell de Berga i sopar de ‘Portes’. A les 10 de la nit, al castell mateix, revetlla folk amb la Berguedana de Folklore Total.

I a les 12 de la nit, a la plaça del Mercat Municipal de Berga concert amb el grup de Gironella Rupits, guanyadors del premi popular del Sona 9 que els permetrà tocar al Canet Rock el dissabte 2 de juliol.

Altres revetlles al Berguedà

Els pobles del Berguedà podran recollir el foc de la flama a la plaça Gernika, la plaça Sant Pere i la plaça dels Països Catalans. En cas de pluja tots els actes es traslladarien a la seu dels Castellers de Berga, al Cinema Catalunya (carrer Major).

Són molts els municipis de la comarca que celebren la revetlla de Sant Joan, amb propostes diverses i variades. Pots consultar-ho clicant aquí. Un exemple és la revetlla de Saldes, nit de bruixes al peu del Pedraforca, tal com ha explicat en una entrevista la regidora Jasmina Prat:

FOTO: Els Rupits, de Gironella, actuaran el dia de la revetlla a Berga / ARXIU particular