Totes les comparses de la Patum pujaran pel carrer Major per rebre la Verge de Queralt

Rebuda de la Mare de Déu de Queralt a Berga
Rebuda de la Mare de Déu de Queralt a Berga

Berga viurà el pròxim dissabte 27 d’agost una imatge insòlita. La rebuda de la Mare de Déu de Queralt per celebrar el Centenari de la Coronació ha aconseguit mobilitzar tota la Patum, i el Patronat ha acordat que totes les comparses, sense excepció, acompanyin la verge en l’entrada a la ciutat.

L’espectacle inèdit començarà a les 19 h. La Mare de Déu arribarà a la ciutat en cotxe per la plaça de la Creu. Farà l’entrada al barri vell per l’antic portal de Sallagosa (l’accés a la plaça de les Fonts, on hi ha la perfumeria Ondina), i allà l’esperaran totes les comparses de la Patum en fila: des dels turcs i cavallets fins als gegants, passant per l’àliga i els nans. Hi serà tota la Patum i totes les comparses faran un recorregut mai vist pel carrer Major. En aquell punt, els capitans de Queralt baixaran la imatge de la Verge del cotxe, i la duran a peu fins a la plaça de Sant Pere.

Els Elois també hi seran

La comitiva s’obrirà amb el banderer i el tabaler dels Elois, que també participaran a la festa. Darrere seu, hi haurà el tabaler de la Patum i totes les comparses. I, al darrere de tot, els capitans i la Mare de Déu de Queralt. També participaran en la comitiva els administradors de la Patum i la banda de músics.

L’organització espera que l’acte sigui multitudinari, i que la pujada del carrer Major no es pugui realitzar en menys d’una hora i mitja. Quan arribi a la plaça de Sant Pere, la Mare de Déu accedirà a la parròquia de Santa Eulàlia. A les escales, hi haurà un grup d’uns 300 cantaires de Berga que interpretaran l’Himne de la Coronació i dues peces més dedicades a Queralt.

 

 

X