Borredà, Societat

Borredà posa a disposició del poble una oruga salvaescales per millorar la mobilitat

Borredà posa a disposició del poble una oruga salvaescales per millorar la mobilitat

L’oruga salvaescales que ha adquirit l’Ajuntament de Borredà en les darreres setmanes comença a donar els seus fruïts. El consistori va comprar aquest aparell per uns 4.000 euros a finals del mes de juny com una mesura provisional per millorar l’accessibilitat a la Casa Consistorial i l’Església parroquial. Més endavant, però, s’ha cregut necessari obrir aquest servei a qualsevol tipus de necessitat que pugui tenir un particular.

“Per sort, és un aparell que no fem servir habitualment“, ha dit l’alcalde de Borredà, Joan Roma, en declaracions a l’AquíBerguedà. Segons el batlle, els membres de la brigada d’obres han practicat amb l’oruga salvaescales per assimilar el seu mecanisme de funcionament durant aquest primer mes. A banda d’això, fa unes setmanes un particular va demanar si en podia fer ús per “pujar unes escales molt dretes” i l’aplicació de l’aparell va ser un èxit. Per aquest motiu, Roma ho té clar: “l’oruga salvaescales ha de ser un estri que estigui a disposició de tothom en qualsevol moment”.

L’accés a la Casa Consistorial i a l’Església parroquial era un tema que preocupava a l’Ajuntament de Borredà. El municipi té la ferma voluntat d’adaptar tots els espais públics a les persones amb problemes de mobilitat, renovant les velles i construint-ne de noves complint la normativa vigent. En el cas de la Casa Consistorial i l’Església, les obres eren més complexes ja que són edificis que compten amb graons i replans que dificulten la construcció d’una rampa o un sistema de plataforma.

Davant aquesta problemàtica, l’Ajuntament va optar per l’oruga salvaescales, “un servei provisional a l’espera que la tecnologia avanci i ens ofereixi un altre equipament més pràctic”, ha dit Roma. L’alcalde considera que “el primer mes d’utilització de l’oruga ha demostrat que és un aparell eficaç” i que Borredà en farà ús durant els propers 2 o 3 anys.

FOTO. Membres de la brigada d’obres municipal fent proves amb l’oruga salvaescales, el nou equipament de l’Ajuntament de Borredà / AUTOR: Joan Roma

Ajuntament de Borredà Casa Consistorial Església parroquial Joan Roma oruga salvaescales

Estic amb tu

Comentaris