China Market

Berga, Societat

‘L’Oreneta de Queralt': la història del santuari explicada per uns avis a la seva néta

‘L’Oreneta de Queralt': la història del santuari explicada per uns avis a la seva néta

“Hi ha llibres de la Patum i els Elois adreçats als més petits però, en canvi, fins ara no n’hi havia cap que tractés la temàtica relacionada amb Queralt“. Aquest és el buit que oreneta de queraltel berguedà Roger Cortina, el manresà Carles Perarnau i el dibuixant solsoní Pere Cuadrench pretenen omplir amb el llibre “L’Oreneta de Queralt”.

L’obra, d’unes quaranta pàgines, es presenta aquest divendres, 26 d’agost, a 2/4 de 9 del vespre a l’església de Sant Joan de Berga. A més l’acte comptarà amb les actuacions de la coral infantil de Gósol, la coral infantil Xerics i la pianista Trini Mujal. Un cop presentat el llibre, uns 500 exemplars sortiran a la venda i estaran disponibles a la Cereria Sant Roc i a les diferents llibreries de Berga.

La relació avis-néts, pal de paller de la història

“L’Oreneta de Queralt” vol ser un relat que expliqui els orígens de Queralt, la història del santuari i l’estret lligam que hi ha entre Berga i el santuari. Per fer-ho, els autors han situat l’acció en el dia de Sant Marc. Uns avis decideixen endur-se per primera vegada a la Laia, la seva néta, a Queralt. Mentre puja cap al santuari, la Laia descobreix aspectes de la història de Queralt que li desperten curiositat gràcies a les explicacions del seus avis. Segons ha explicat Roger Cortina en declaracions a l’AquíBerguedà, “el llibre barreja la vessant històrica, que aporto jo mateix, amb la vessant pedagògica, que ha posat el Carles Perarnau”.

Cortina també ha remarcat que “és un llibre adreçat a la infància avançada“. Segons l’autor, “no és el típic llibre amb dibuixos grans i dues línies de text, sinó que hi ha relats importants, escrits amb un llenguatge entenedor però pensat perquè no ens deixéssim cap detall”.

FOTO. Roger Cortina i Carles Perarnau en una de les hermites del camí cap a Queralt / Arxiu Particular

Carles Perarnau Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt L'Oreneta de Queralt Pere Cuadrench Queralt 2016 Roger Cortina

Estic amb tu

Comentaris