La Caixa destina 30.000 euros a l’Associació Pro Disminuïts del Berguedà i al Grup Horitzó

L’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i el Grup Horitzó rebran 30.000 euros de l’Obra Social “La Caixa” (15.000 cadascuna) per tal que les dues associacions puguin potenciar alguns dels seus serveis. El director de la Banca d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Quim Macià, el director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank al Berguedà-Pirineus, Jordi Porta, la gerent de l’Associació Pro Disminuïts del Berguedà, Fina Canal, i el president del Grup Horitzó, Jordi Garcia, han signat aquest matí els dos convenis que confirmen la col·laboració entre la Caixa i totes dues entitats.

L’Associació Pro Disminuïts del Berguedà destinarà els 15.000 euros de l’Obra Social “la Caixa” a l’adquisició d’un vehicle de pedals, la instal·lació d’un tendal al sorral del patí que protegeixi als nens del sol, la compra d’un llit articulat i dues taules de menjador, la renovació de dues grues i la instal·lació d’aire condicionat al centre.

En el cas del Grup Horitzó del Berguedà, la inversió permetrà que l’entitat potenciï una de les seves grans àrees de negoci: la venda de figures de Patum, que es pinten a mà i necessiten moltes hores de dedicació. Per aquest motiu, l’entitat ha decidit invertir els 15.000 euros en la compra d’una màquina de tall, que permetrà reduir els costos de producció i incrementar la recaptació amb la venda de les figures.

D’altra banda, la inversió de 15.000 euros per part de l’Obra Social de la Caixa ha estat una dosi d’optimisme per al Grup Horitzó, que no descarta ampliar les seves línies de negoci gràcies a l’adquisició de la nova màquina.

Dues entitats que arriben a centenars de famílies

L’Obra Social “la Caixa” segueix amb la idea d’aconseguir la major contribució social possible en el territori on desenvolupa la seva activitat. En el cas de Berga, aquest 2016 la Caixa celebra el centenari de la construcció de la primera oficina, al passeig de la Pau. Segons han afirmat Joaquim Macià i Jordi Porta, “es va estudiar com col·laborar en el desenvolupament del territori aprofitant el nostre aniversari i vam creure oportú destinar els diners a aquestes dues associacions, que arriben a unes 300 famílies de la comarca“.

FOTO. Signatura del conveni d’aquest matí entre totes les parts implicades / AUTOR: Marc Canturri

X