L’Ajuntament de Berga proposa una Escola de Mares i Pares per aquest curs

Les famílies amb fills d’entre 0 i 18 anys tindran l’opció de participar en sessions d’orientació educativa que s’oferiran un cop al mes en diferents espais de Berga. Es tracta de l’Escola de Mares i Pares, una iniciativa de l’Ajuntament que neix en aquest inici de curs 2016-2017 i que vol ser una eina més per tal de reforçar la idea de crear una comunitat educativa que serveixi per detectar les necessitats i traçar noves propostes de treball per a futurs cursos acadèmics.

L’Escola de Mares i Pares oferirà tallers, xerrades, debats i sessions d’orientació entre els mesos d’octubre i maig. En cada sessió es tractaran temes d’interès per a les famílies com ara la salut, l’ús d’Internet i de les xarxes socials, el consum responsable, els trastorns d’aprenentatge, l’educació emocional i en valors, l’homofòbia, la mediació en situacions de conflicte o el sistema educatiu. Aquestes temàtiques s’han escollit a partir de les necessitats recollides per part d’alguns pares i mares de la ciutat a través de les associacions de mares i pares de cada escola.

Les sessions seran gratuïtes però cal inscriure’s per participar en cada activitat. Les inscripcions estan obertes a partir d’avui a través de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga, el correu electrònic educacio@ajberga.cat o trucant al telèfon 93.821.43.33.

Obertes les inscripcions per participar als tallers ‘Créixer en Família’

El proper dia 20 d’octubre arrencarà a Berga el cicle de tallers ‘Créixer en família’, que ofereix el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i gestiona l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga.

El programa ‘Créixer en família’ consta de sis tallers en els quals el pares i mares podran reflexionar i intercanviar experiències amb l’ajuda d’un professional i on es treballaran eines per reforçar  la criança positiva. En aquesta edició els tallers estan dirigits a pares i mares amb fills d’entre 0 i 3 anys. Les sessions tractaran temes com l’autonomia, el menjar o les pors nocturnes i acabaran amb una sessió final basada en una temàtica triada pels pares i mares participants.

Els tallers es faran a l’Escola Bressol Flor de Neu els dijous 20 i 27 d’octubre i el 3, 10, 17 i 24 de novembre en horari de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Per a més informació i inscripcions, les persones interessades es poden dirigir presencialment a l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga, enviar un correu electrònic a educacio@ajberga.cat o trucar al telèfon 93.821.43.33.

Aquest és el programa del cicle:

Reactivació del Consell Escolar Municipal

Aquest any tornarà el Consell Escolar. Si més no, aquesta és la voluntat de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament. Des del 2008 el Consell Escolar Municipal (CEM) de Berga està inoperatiu i la idea del consistori és tornar a convocar eleccions per constituir-lo i dotar-lo d’un nou reglament que s’adapti a l’actual a realitat social i educativa de Berga.

FOTO. Mònica Garcia, regidora d’Educació sortint, amb Eloi Escútia, regidor d’Educació entrant, a la plaça de Sant Pere / Ajuntament de Berga

X