Els passacarrers de Patum no canviaran de recorregut en funció dels domicilis de les personalitats

Els salts de les passades de Patum que corresponen als regidors i administradors s’hauran de situar forçosament en els carrers que s’estableixin dins el recorregut del passacarrers. Així es va acordar en la reunió d’aquest divendres de la Junta del Patronat de la Patum. D’aquesta manera, s’evitarà que l’itinerari s’hagi d’adequar cada any o cada quatre anys en funció dels domicilis dels regidors o administradors. La intenció del Patronat amb aquesta mesura és, doncs, aconseguir que les passades de Patum tinguin un recorregut per la ciutat més estable.

L’entitat organitzadora de la festa també va acordar que el lloc de recollida dels administradors en la passada del matí serà el mateix que on es farà el salt corresponent a la nit. En aquest sentit, el recorregut de la passada que serveix per recollir-los també el definirà prèviament el Patronat.

L’organització de la Patum seguirà treballant en els recorreguts dels passacarrers, que “estan pràcticament tancats però queden alguns serrells i detalls per acabar de polir”. La voluntat del Patronat és tancar els itineraris definitivament a principis del 2017.

11è aniversari de la declaració de la UNESCO

L’onzè aniversari de la celebració del reconeixement de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO tindrà un sol acte que se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 de novembre (el més proper al 25 de novembre, el dia de la declaració). El Patronat, doncs, redueix a un sol acte la celebració davant “la feinada que ha comportat en els darrers anys organitzar els actes” i “en vista de la poca assistència als mateixos”.

En aquest sentit, es proposa que l’acte sigui un reconeixement a alguna o algunes persones que hagin treballat de forma significativa en pro de la festa per tal que puguin explicar les seves vivències i, així, documentar els canvis que ha sofert la festa. Per tal de realitzar aquesta documentació, es farà un treball audiovisual que serà projectat el dia de l’acte i formarà part del futur Museu de La Patum.

La digitalització dels Nans Nous i la restauració del vestit del Gegant Vell, altres temes

La reunió del Patronat va servir per anunciar altres temes, a banda dels anteriorment esmentats i de la possible participació de la Patum en un festival de Washington DC.

D’entrada, es procedirà a la digitalització de parella de Vells de la comparsa dels Nans Nous gràcies a la subvenció rebuda per tal de poder digitalitzar la comparseria de la Patum en 3D. D’altra banda, també gràcies a una subvenció, es procedirà a la restauració del vestit del Gegant Vell del 1958.

Pel que fa al programa de la Patum 2017, el Patronat va acordar mantenir els dos tipus (tríptic informatiu i programa de mà de pagament). També es va aprovar que el disseny i les fotografies que il·lustren el programa de pagament s’adjudiquin mitjançant un concurs públic.

X