El Berguedà és la comarca de Barcelona que ha patit menys incendis aquest estiu

El Berguedà ha estat, aquest estiu, la comarca de la província de Barcelona amb menys superfície afectada per incendis, segons dades de la Diputació de Barcelona. En concret, només 0,1 hectàrees de terreny del Berguedà s’han vist afectades per algun tipus d’incendi.

Durant l’estiu no s’han produït incendis importants a la comarca, tot i que ha plogut més aviat poc. Al Berguedà, s’han dissuadit 4 accions d’infracció i s’han detectat 17 punts de risc en el conjunt dels 30 municipis de la comarca que han participat en la campanya. En total, s’han registrat 4 incendis forestals i agrícoles.

El pla de sensibilització ha comptat amb un equip de 20 persones contractades per aquest dispositiu, 6 agrupacions de Defensa Forestal i 8 unitats mòbils d’informació que han controlat un total de 89.175 hectàrees forestals de la comarca.

incendis-bergueda

Prevenció d’incendis al Berguedà aquest estiu / Dades de la Diputació de Barcelona

Dades de les comarques barcelonines

En el conjunt de la demarcació també han augmentat el nombre d’informacions preventives (un 37%), així com el nombre de deteccions d’incidències que podrien haver estat causa d’un incendi (un 73%).

En total, s’ha aconsellat i informat a 56.889 persones, s’han dissuadit 229 accions d’infracció i s’han detectat 712 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya.

Aquest estiu s’han comptabilitzat 136 incendis en l’àmbit i horari del Pla de Vigilància i Informació (PVI). Fora de l’horari del PVI s’han produït 17 incendis més, 7 dels quals han tingut lloc a la nit. La superfície afectada (184ha) ha estat inferior a la mitjana dels darrers anys, i el 87% dels incendis (118) han afectat una superfície menor a una hectàrea. Només 3 incendis han superat les 10 hectàrees, que han estat a Sant Feliu Sasserra (86ha), Montmaneu (29ha) i Olivella (14ha).

FOTO. Els Bombers treballen en l’extinció d’un incendi / El Punt Avui

X