Dues empreses de Berga reben el reconeixement de la Cambra de Comerç pels seus 50 i 75 anys

La Merceria Salvans i la botiga de moda Els Plens, de Berga, van ser homenatjades ahir a la Casa Llotja de Mar de Barcelona pel seu 75è i 50è aniversari, respectivament. Tal com marca la tradició, el Dia de la Cambra, que enguany arribava a la seva vintena edició, va servir a la Cambra de Comerç de Barcelona per distingir les 113 empreses de la província que celebren un aniversari emblemàtic aquest 2016.

Els Plens és un establiment dedicat a la moda per a homes i dones situat a la plaça de Sant Joan, 13, de Berga. Va obrir el març del 1967 al carrer Ciutat, número 2, però, anys més tard, es va traslladar a la seva ubicació actual per tal de guanyar espai davant la bona acollida que va tenir.

Botiga-els plens

Per la seva banda, la Merceria Salvans fa 75 anys. Està situada al bell mig del carrer Major de Berga. En concret, al número 29. L’establiment compta amb una llarga trajectòria professional des de la seva fundació, l’any 1941. Des de llavors, ha estat capaç d’innovar i adaptar-se als canvis que ha experimentat la societat. És un referent a tota la comarca pel que fa al món de les merceries.

salvanys

Els grans noms del 20è Dia de la Cambra

Les dues botigues de Berga van ser distingides juntament amb 111 més d’arreu de la província de Barcelona. Entre totes elles, destacar l’empresa Sagalés, que aquest any fa 375 anys. Dos segles més tard es van fundar l’Hotel Sant Agustí i Cal Perico-Merceria Vidal, que també ser homenatjades pel seu 175è aniversari. Rovira Hermanos, l’Hotel Suizo, la Cistelleria Casa Canals i la Llar Bressol del nen Jesús són altres negocis catalans que també superen el centenari d’anys i van rebre el reconeixement ahir.

L’acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i el president de la Cambra, Miquel Valls.

Puigdemont va remarcar la bona evolució de l’economia catalana en els darrers trimestres i va apuntar a les empreses com les principals responsables, “són mèrit vostre les dades econòmiques que ens acompanyen els últims anys”, els va dir. En la mateixa línia, Oriol Junqueras va situar les cambres de comerç com a actors principals i necessaris per al desenvolupament econòmic i social del país.

Per la seva banda, el president de la Cambra, Miquel Valls, va destacar que “el teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar”. Valls també va parlar del pes de les empreses familiars en l’economia catalana, tant pel que fa al volum de negoci com en la generació de llocs de treball.

FOTO. Els Plens i la Merceria Salvans, amb Oriol Junqueras, després de rebre el reconeixement de la Cambra de Comerç / Cedida

X