L’Ajuntament de Berga aprova les ordenances per al 2017, tot i les abstencions de CiU, PSC i ICV

L’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest vespre en sessió plenària extraordinària les ordenances fiscals per a l’any 2017 amb els vots a favor de la CUP i ERC i les abstencions de Convergència, PSC i ICV.

Les ordenances que s’han aprovat de cara al 2017 compten amb poques modificacions respecte les que hi ha actualment. Els canvis més rellevants tenen a veure amb l’Impost sobre les Activitats Econòmiques (IAE) i amb l’Escola de Música de la ciutat, l’EMMB. El primer dels casos afecta a les empreses que generen un benefici net anual que sobrepassa el milió d’euros i que, de cara al 2017, veuen com el percentatge augmenta a un 1 i un 1,1% en funció de si s’ubiquen en el polígon industrial de la Valldan o si no. En el segon cas el canvi és menys complex i les modificacions que en deriven han estat marcades per la pròpia EMMB.

Ple interromput

El Ple extraordinari d’aquest vespre s’ha vist interromput durant mitja hora llarga. Quan tot just es portava un quart d’hora de sessió, el secretari ha informat a l’alcaldessa que les esmenes de la resta de grups no es havien estat registrades tal com caldria i que, per tant, no es podien debatre, segons el que marca el Reglament Orgànic Municipal (ROM). En aquest sentit, el secretari ha recordat que el plenari podia decidir si debatre o no les esmenes però que, en qualsevol cas, qualsevol ciutadà podria impugnar el Ple i, conseqüentment, s’haurien de prorrogar les ordenances del 2016. Això ha fet que els regidors acordessin aturar el Ple per decidir amb calma quina decisió es prenia. Finalment, s’han debatut les esmenes però no s’han inclòs en el dictamen final perquè la CUP i ERC hi han votat en contra, la qual cosa ha propiciat l’abstenció de Convergència en la votació final per aprovar les ordenances.

Ara, amb les ordenances aprovades, s’obre un període en què hi ha la possibilitat d’entrar al·legacions. Tot plegat, molt probablement propiciarà la celebració d’un nou Ple extraordinari d’urgència abans d’acabar l’any per tal de decidir els aspectes que s’inclouran en les ordenances definitives per al proper 2017.

ple-extraordinari-ordenances

 

FOTOS. Sessió plenària d’avui a l’Ajuntament de Berga / AUTOR: Marc Canturri