Borredà, Societat

Borredà recull bicicletes perquè nens del Senegal puguin anar a l’institut

Borredà recull bicicletes perquè nens del Senegal puguin anar a l’institut

Borredà ha començat una campanya de recollida de bicicletes amb l’objectiu de col·laborar amb l’ONG Amics de Boulembou. Ja fa anys que l’Ajuntament del poble i l’ONG treballen conjuntament per tal de millorar les condicions de vida dels habitants de Boulembou, un petit municipi del Senegal (Àfrica).

En aquesta ocasió, la idea és aconseguir el màxim de bicicletes possibles per tal d’enviar-les al Senegal i, d’aquesta manera, fer que els nens de Boulembou puguin anar a estudiar a l’institut amb més comoditat.

Actualment, l’escenari en el qual conviuen diàriament els nens de Boulembou que volen anar a l’institut és complicat. El centre es troba a 5 quilòmetres del nucli del municipi i no hi ha transport públic, de manera que es veuen obligats a anar a estudiar a peu o en bicicleta per camins rurals.

Segons ha explicat l’alcalde de Borredà, Joan Roma, “ens hem proposat que tots els nens que superin la primària rebin una bicicleta com a premi i, així, puguin utilitzar-la per anar a l’institut”. De moment, ha dit l’alcalde, l’Ajuntament de Borredà ja ha recollit 4 bicicletes però no es descarta en absolut aconseguir-ne alguna més en els propers dies.

D’aquí a unes setmanes, les bicicletes es traslladaran a Salt, a la seu de l’ONG Amics de Boulembou. Des d’allà, l’organització enviarà les bicicletes al Senegal per tal de fer-les arribar als alumnes del municipi.

 

FOTO. Nens i nenes de l’escola de Boulembou / Amics de Boulembou (Facebook)

Ajuntament de Borredà Amics de Boulembou bicicletes Boulembou Senegal

Estic amb tu

Comentaris