Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Societat

Berga promou accions per parlar del sexe en persones amb diversitat funcional

Berga promou accions per parlar del sexe en persones amb diversitat funcional

El Consell Comarcal del Berguedà promou dues activitats per treballar aspectes relacionats amb la sexoafectivitat en persones amb diversitat funcional. D’una banda, promou un curs per a professionals de la comarca que imparteix des del passat 7 de novembre Gemma Deulofeu, psicòloga i sexòloga, experta en sexualitat i diversitat sexual. A més, el proper dimecres, 23 de novembre, hi haurà un cinefòrum sobre diversitat funcional, sexualitat i dret al propi cos.

Curs adreçat a professionals

El curs, que ja s’està impartint, va adreçat a professionals dels centres i serveis sociosanitaris per treballar l’atenció sexoafectiva de les persones que necessiten ajuda. El curs, organitzat per la Taula de Diversitat Funcional del Berguedà en Xarxa, es divideix en dos blocs: un, centrat en les necessitats de suport de les persones amb diversitat intel·lectual i malaltia mental; l’altre, adreçat als professionals que atenen a les persones grans i amb demències.

El curs és de 15 hores, hi participen un total de 37 professionals i s’imparteix a les dependències de la Cambra de Comerç de Berga. L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer els conceptes i les estratègies necessàries per abordar la salut afectiva i sexual de les persones amb diversitat funcional o persones grans amb demències. A més, l’activitat compta amb el suport i la col·laboració de DINCAT, la federació d’entitats de discapacitat intel·lectual o desenvolupament de Catalunya, i està finançada pel Consell Comarcal a través de la seva Oficina d’Inclusió Social.

El documental “Yes, we fuck”, objecte de debat al cinefòrum

El proper dimecres, 23 de novembre, hi haurà un cinefòrum al local de la Creu Roja de Berga, a les 7 de la tarda, sobre la diversitat funcional, la sexualitat i el dret al propi cos. En primer lloc, es reproduirà el documental “Yes, we fuck”, que parla de la figura de l’assistent sexual i la necessitat i oportunitat que genera amb les persones amb diversitat funcional.

Seguidament, es debatran diversos aspectes del documental en un acte que comptarà amb la participació d’Antonio Centeno, un dels creadors de l’audiovisual, i Xavi Pujols, activista de Fòrum de Vida Independent. El periodista berguedà Dani Perona serà l’encarregat de moderar i conduir l’acte.

El tràiler del documental és aquest:

Consell Comarcal del Berguedà diversitat funcional salut sexual

Estic amb tu

Comentaris