La Farsa presenta Anna Frank

Berga, Societat

Entren en funcionament els nous contenidors de vidre de Berga, pensats per a bars i restaurants

Entren en funcionament els nous contenidors de vidre de Berga, pensats per a bars i restaurants

El reciclatge és cada vegada més fàcil per als bars i restaurants del Berguedà. El Consell Comarcal ha instal·lat 40 contenidors especials arreu de la comarca i ha proporcionat un total de 120 bujols a bars i restaurants. La majoria de bujols s’han repartit a Berga, ja que és la ciutat que concentra més establiments i una major quantitat de vidre, però en els propers dies també se’n repartiran a Gironella, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà, entre d’altres municipis.

El conseller de Medi Ambient i vicepresident primer del Consell Comarcal, Francesc Xavier Francàs, ha assegurat que “és un pas important en el repte del reciclatge al Berguedà”. Els nous contenidors facilitaran la feina als establiments, que s’estalviaran el buidatge ampolla a ampolla. El mecanisme consisteix en una palanca que alça els bujols amb un esforç humà mínim per tal que siguin buidats dins el contenidor de forma ràpida i eficaç.

El reciclatge a la comarca, en dades

El Berguedà recicla prou bé el vidre, però sempre es pot millorar”, ha dit Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio. La comarca genera unes 820 tones de vidre a l’any, la qual cosa representa unes 20 quilos per ciutadà a l’any. La xifra és superior a la mitjana de Catalunya, que se situa al voltant dels 18 quilos per persona.

Malgrat tot, l’acceptable xifra pel que fa a la recollida del vidre no va en concordança amb el reciclatge de la resta de materials. De fet, en línies generals, el Berguedà se situa a la cua de Catalunya pel que fa al reciclatge, i això és “una tendència que s’ha de revertir“, segons el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps.

Estic amb tu

Ecovidrio Francesc Xavier Francàs reciclatge Sílvia Mayo vidre

Comentaris