Runa a Sac - Containers del Berguedà

Berga, Política

Montse Venturós: “Joan, aquí caminarem i lluitarem per tirar endavant aquest procés”

Montse Venturós: “Joan, aquí caminarem i lluitarem per tirar endavant aquest procés”

Un centenar de persones s’han aplegat aquest vespre a la plaça de Sant Pere de Berga en la concentració de suport al regidor de la CUP a Vic Joan Coma, que ha estat detingut aquest matí pels Mossos d’Esquadra per negar-se a declarar davant l’Audiència Nacional.

concentració-berga-joan-coma

Alguns dels berguedans que han assistit a la concentració a la plaça de Sant Pere / Marc Canturri

L’encarregada de llegir el discurs ha estat l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, que ha parlat d’Ismael Moreno, el jutge que ha investigat el cas de Coma, com una persona amb “una llarga trajectòria com a policia en l’etapa franquista” i ha definit l’Audiència Nacional com “un tribunal que ve directament de l’herència franquista”. Dit això, l’alcaldessa ha procedit a llegir el manifest impulsat pel Moviment 30/03, una plataforma organitzada que formen persones, entitats i partits polítics en contra de les maneres de l’Estat espanyol davant casos com el de Joan Coma.

Després de la lectura del manifest, l’alcaldessa ha atès els mitjans de comunicació i ha reconegut que “tots sabíem que la detenció del Joan es produiria tard o d’hora”. En aquest sentit, i sent una de les afectades per aquest tipus de detencions, Venturós ha dit que “necessitava mostrar tot el suport al Joan” i ha promès al seu company de partit que “aquí caminarem i lluitarem per tirar endavant el procés“.

La detenció de Coma, però, ha estat força diferent a la de l’alcaldessa de Berga, a principis de novembre. En aquella ocasió, Venturós va ser detinguda al seu domicili particular a primera hora del matí i sense previ avís. Avui, el regidor vigatà n’ha estat informat prèviament i la detenció s’ha produït de manera molt més tranquil·la. Sobre aquest aspecte, Venturós creure que “les alarmes que es van aixecar arran de la meva detenció han fet canviar el modus operandi dels Mossos d’Esquadra a l’hora de practicar aquestes accions”.

Finalment, l’alcaldessa de Berga ha anunciat que no serà a Madrid demà, quan Joan Coma declari davant l’Audiència Nacional, perquè “no hi ha temps material de poder-ho fer tot“. Malgrat tot, Venturós ha volgut mostrar tot el suport al regidor vigatà i ha fet una crida a totes aquelles persones que tinguin la possibilitat d’acudir a la cita davant l’Audiència.

 

FOTO. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant la lectura del manifest de suport a Joan Coma / Marc Canturri

Audiència Nacional Concentració CUP desobediència Detenció Ismael Moreno Joan Coma Montse Venturós Plaça de Sant Pere

Comentaris