Berga, Política

Berga convoca una concentració de suport a Joan Coma a la plaça de Sant Pere

Berga convoca una concentració de suport a Joan Coma a la plaça de Sant Pere

La plaça de Sant Pere de Berga acollirà aquest dimarts, 27 de desembre, a les 8 del vespre, una concentració de suport al regidor de la CUP de Vic Joan Coma, que ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra aquest matí de dimarts a l’Ajuntament vigatà. L’anunci de la detenció l’ha fet el mateix Coma a través del seu compte de Twitter personal, on ha demanat la unió del poble català per tal de donar resposta a la seva detenció.

Coma va fer una crida a la desobediència en una sessió plenària a l’Ajuntament de Vic en la qual s’estava debatent una moció en defensa de la declaració del 9-N. Va ser el 9 de desembre del 2015 i la seva intervenció va deixar una frase que ha marcat el discurs de l’independentisme des d’aleshores: “Per fer la truita primer s’han de trencar els ous“.

Mesos després de la seva intervenció, Coma va rebre una citació judicial però, tal com també va fer Venturós en el seu moment, es va negar a declarar. Se l’acusava d’un presumpte delicte d’incitació a la sedició per haver cridat a la desobediència en el plenari del 9 de desembre de l’any passat.

La detenció de Coma ha estat tranquil·la, ja que el regidor n’havia estat informat prèviament. Un cop detingut, les forces de seguretat l’han portat a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. Des d’allà serà traslladat a Madrid, on demà, dimecres, declararà davant l’Audiència Nacional.

Concentració CUP desobediència Detenció Joan Coma Montse Venturós plaça Sant Pere

Comentaris