Noves bonificacions al peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet pels conductors amb teletac

AUTOR: ORIOL DURAN (EL PUNT AVUI)

Circular per la C-16 entre Manresa i Terrassa serà més barat a partir del 2 de gener, entre les 7 i les 10.30h del matí i les 17.00 i les 21.00 hores, de dilluns a divendres no festius. En aquests trams del dia, els conductors amb teletac no pagaran el peatge que enllaça amb la C-55 i pagaran el 50% del cost del peatge entre Manresa i Terrassa.

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Decret que regularà l’ampliació dels descomptes en els peatges de Sant Vicenç de Castellet, tant el que hi ha enmig de l’autopista, entre Terrassa i Manresa, com el que connecta la C-16 amb la C-55, direcció Montserrat. La mesura permetrà estendre a més vehicles les bonificacions que s’apliquen a tots dos peatges des del gener passat i que, fins ara, només beneficiaven als conductors de Manresa i Sant Fruitós de Bages.

A partir del 2 de gener, l’única condició que hauran de complir els conductors per aprofitar les bonificacions és disposar d’un teletac en el seu vehicle o d’un altre sistema dinàmic prèviament autoritzat. En concret, el descompte del 100% a la barrera lateral, que connecta amb la C-55, farà que els conductors amb teletac s’estalviïn pagar els 2,13€ que passarà a costar el pas pel peatge a partir del gener del 2017. Pel que fa a la barrera de Manresa, el descompte del 50% farà que els conductors amb teletac paguin 2,13€ en comptes dels 4,25€ que costarà el pas pel peatge.

L’ampliació del sistema de descomptes dóna resposta a una reivindicació del territori. Es podran beneficiar indistintament tots els cotxes amb origen o destinació al Bages, Berguedà, Solsonès, Vallès Occidental, Barcelonès, de la Cerdanya, etc., atès que els descomptes deixen d’aplicar-se estrictament a l’entorn de Manresa i per uns accessos determinats.

FOTO. Vistes del peatge de Sant Vicenç de Castellet / Oriol Duran (El Punt Avui)