Berga plantarà més de seixanta arbres nous en els principals carrers de la ciutat

L’Ajuntament de Berga continuarà amb la campanya de substitució dels arbres en mal estat al llarg de les properes setmanes. En concret, el consistori canviarà arbres del passeig dels Abeuradors (la Valldan), la plaça de la Creu, el passeig de la Pau, el passeig de la Indústria, la Rasa dels Molins, l’avinguda del Canal Industrial, la Gran Via i el carrer Lluís Millet.

La campanya contempla la substitució dels exemplars decadents que poden suposar un risc per als usuaris de la via pública i, en alguns casos, també cal algun canvi d’espècie per evitar que l’arbre sigui massa gran i no tingui prou espai quan creixi. D’altra banda, l’Ajuntament també plantarà arbres nous en emplaçaments on anys enrere n’hi havia hagut però en els darrers temps havien desaparegut. En total, es plantaran més d’una seixantena d’arbres de diverses espècies com mèlies, erables, fotínies, lledoners, plataners, avets, perers de flor i ginkgos.

Canvi del tipus de poda

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha explicat aquest migdia en la roda de premsa de presentació de la campanya que s’aplicarà un tipus de poda diferent. “Abans es feia una poda de brocada o descopat, que consistia només deixava el tronc i algunes branques principals”, explica. Malgrat tot, aquesta pràctica era incorrecte i, segons diu Camps, “a banda de comportar un cost elevat de recursos i càrrega de treball, no respectava ni l’estructura ni la biologia de l’arbre”. Tot plegat ha propiciat que avui en dia molts dels exemplars que hi ha als carrers de Berga tinguin danys irreversibles i hagin de ser substituïts.

Aquesta nova campanya suposarà una despesa d’uns 15.000 euros que inclouen la compra d’arbres, transports, materials i lloguer de maquinària necessaris per dur a terme les tasques pertinents. El finançament de les actuacions prové de fons propis del consistori i del rendiment de la zona blava, que es reinverteix d’aquesta manera en manteniment i millora de la via pública.

Imatges d’alguns dels llocs que patiran canvis (Autor: M. Canturri)

arbres-valldan

arbres-vall1

arbres-vall

arbres-canal-industrial

 

FOTO. Alguns arbres del passeig de la Pau seran substituïts per altres de nous / AUTOR: M. Canturri

X