Tanca el restaurant Sala, de Berga, després de 46 anys dedicats al món de la gastronomia

Aquest diumenge, 15 de gener, ha estat el darrer dia que el restaurant Sala, de Berga, ha obert portes. Els propietaris de l’establiment han decidit abaixar persianes després de 46 anys dedicats al món de la gastronomia al bell mig del passeig de la Pau. Segons ha pogut saber l’AquíBerguedà.cat, la decisió estava presa des de feia dos mesos i ja s’havia comunicat als clients més assidus. Un dels propietaris del restaurant, Ramon Sala, ha explicat en declaracions a aquest mitjà que “han estat molts anys dedicats al negoci i ens sembla que ha arribat el moment de parar“.

Cal Sala fa anys que s’havia convertit en un restaurant de renom a Catalunya gràcies a la seva capacitat d’innovació i, sobretot, l’aposta pels productes de casa. De la mà del xef Miquel Màrquez, el restaurant ha aprofitat els bolets i altres productes autòctons com el pèsol negre i el blat de moro escairat per fer-se un nom dins el món de la gastronomia catalana. Des del 2013, però, l’encarregada de dirigir la cuina era Isabel Màrquez, la filla d’en Miquel, que va agafar el relleu amb una mentalitat continuista però a la vegada creativa, innovadora i transgressora.

El tancament del restaurant ha agafat per sorpresa a molts berguedans. Ara bé, els clients habituals n’estaven informats i els propietaris han destacat la seva reacció. “Ens ha sorprès gratament la comprensió, calidesa i simpatia de totes aquelles persones que s’han assabentat del nostre adéu”, assegura Ramon Sala. Considera que la gent “ha reconegut la feina que hem fet durant gairebé mig segle i ha entès que ens mereixem descansar“.

Cal Sala era en un lloc privilegiat de la ciutat. El passeig de la Pau perd el seu restaurant de renom i el futur de l’establiment és tota una incògnita. Ramon Sala ha explicat que, a hores d’ara, no han pensat què faran amb l’espai i, des d’aquest diumenge, “la principal feina que hi fem és endreçar, netejar i mantenir l’ordre“.

https://www.facebook.com/restaurantsala/posts/10155115330108968