El transport escolar als municipis de l’Alt Berguedà queda anul·lat sense excepcions a causa de la neu

El Consell Comarcal del Berguedà ha suspès totes les línies que transporten els alumnes de l’Alt Berguedà a les escoles i instituts de la comarca. Al Baix Berguedà no hi ha hagut tantes incidències, però també s’ha anul·lat la línia que utilitzen els nens i nenes de Montmajor, l’Espunyola i Avià per arribar a Berga. Tampoc han pogut anar a escola els alumnes de Vilada i Borredà que van a Berga, i els nens i nenes de Sant Jordi de Cercs que també utilitzen el transport per estudiar a la capital de la comarca.

En total, segons fonts del Consell Comarcal consultades per l’AquíBerguedà.cat, de les 27 rutes que acostuma a fer el transport escolar al Berguedà avui només se n’han fet 5. Es tracta, bàsicament, de les línies que van a les escoles de Gironella, Puig-reig i Olvan. En concret, han circulat els autobusos que van a Gironella des de Sagàs, Viladomiu i Cal Rosal. També ho han fet els que transporten nens i nenes de les colònies industrials fins a Puig-reig i de Cal Rosal fins a l’escola d’Olvan.

En total, segons dades del Consell, 356 dels 409 alumnes que acostumen a utilitzar el transport escolar a la comarca avui no han pogut anar a escola. És a dir, un 87% dels nens i nenes de la comarca que solen ser transportats han patit les conseqüències de la neu i s’han hagut de quedar a casa aquest matí.

.

FOTO. Nens i nenes que utilitzen el transport escolar /Josep Puigbert – El Punt Avui

X