Els Gegants de la Patum fan gala de ser una comparsa democràtica i prometen uns estatus imminents

La comparsa dels Gegants de la Patum ha fet públic un comunicat amb l’objectiu d’aclarir com pren les decisions relacionades amb els seus integrants. Els geganters asseguren que a la seva comparsa tot es decideix per votació i després d’un debat en què cada membre pot aportar la seva opinió. El comunicat dels Gegants ve arran dels fets del cap de setmana passat a la comparsa dels Plens, on el cap de colla va decidir expulsar tres dels 22 membres del grup per “traïció i sedició”, i a les informacions que s’han publicat al respecte.

A més, la comparsa dels Gegants ha aprofitat l’ocasió per aclarir les circumstàncies d’un cas en què no es va permetre l’entrada d’una persona a la plantilla. En aquell cas, diuen, la decisió es va aprovar per majoria absoluta, ja que quinze dels setze membres van indicar que “no es tractava d’una persona indicada per formar part de la comparsa”. El motiu era la seva falta d’implicació en la feina de la comparsa, tant en els passacarrers com a la plaça, més enllà dels balls puntuals que se li permetien fer.

D’altra banda, els geganters recorden que el sistema que se segueix per rellevar els membres de la comparsa és sempre el mateix. Cada membre que plegui pot proposar-ne un altre perquè el substitueixi. Ara bé, un cop feta la proposta, tots els geganters de plantilla l’hauran d’aprovar per majoria. Si el nom que surt com el més votat a la votació és un altre, serà aquest últim el qui ocuparà la plaça vacant.

Tot plegat, asseguren els geganters, quedarà ben reflectit en els nous estatuts que, des de fa quatre mesos, està elaborant la plantilla dels Gegants i que, properament, es difondran perquè tots els berguedans en tinguin coneixement.

X