Els Castellers de Berga tornen a la feina amb el repte d’igualar la millor temporada de la seva història

Els Castellers de Berga reprenen als assajos avui, divendres, al Cinema Catalunya. La colla berguedana torna a la feina després de tres mesos de vacances i amb ganes d’igualar els registres de la temporada passada, la millor de la seva història. El 2016 va permetre als castellers per participar per primera vegada al Concurs de Castells a la Tarraco Arena i convertir-se en colla de 8. A més, a finals de temporada, la colla va consolidar la torre de 7.

Ara, després de tantes setmanes aturats, alçar aquests castells és un objectiu que haurà d’esperar uns mesos. Això sí, el cap de colla, Joan Farguell, és optimista: “El nostre gran repte per aquesta temporada és fer els números de l’any passat i, si pot ser, reduir el percentatge de caigudes“. Al 2016, els berguedans van protagonitzar cinc caigudes: en un 4 de 8 carregat (al Concurs de Castells), en dues torres de 7 carregades, en un 3 de 7 amb agulla carregat i amb un intent de pilar de 5.

Però a banda dels reptes castellers, el 2017 serà un any especial per a la colla. Celebren el seu 5è aniversari i prometen festa grossa. En mitja dècada els berguedans han evolucionat com poques colles del panorama casteller actual i s’han col·locat entre les 30 millors colles del país. De fet, van ser una de les més novelles que van competir a la Tarraco Arena al Concurs de Castells.

Però del passat no es viu. Els Castellers encaren un nou any sense pressió però amb il·lusió i ganes de superar-se. D’entrada, una de les prioritats és atraure més gent a formar part de la colla. “Com a mínim, esperem que hi hagi tanta gent com l’any passat involucrada en els castells, però la idea és aconseguir que en vingui encara més”, assegura Farguell.

A més, el 2017 serà l’any de la consolidació a la seva nova casa. Els Castellers de Berga es van traslladar al Cine Catalunya per començar la temporada passada en un sostre més alt i des de llavors han convertit la seva seu en un motor dinamitzador del casc antic de la ciutat. Han donat vida a un espai que semblava condemnat a morir i l’han obert a totes les entitats que l’han necessitat en algun moment per a tota mena d’actes. “El nombre d’activitats que es van fer l’any passat va ser molt gran i és difícil superar-lo, però el que està clar és que el cine seguirà obrint les portes sempre que calgui per animar el carrer Major”. Paraula del cap de colla.

 

FOTO. Els Castellers de Berga, després de descarregar una de les construccions que van fer al Concurs de Castells / Aleix Camprubí

X