Troben quatre tortugues mossegadores a l’estany gran de Graugés i adverteixen del perill dels seus atacs

Han detectat quatre exemplars de tortuga mossegadora (Chelydra serpentina) a l’estany gran de Graugés. Es tracta d’una espècie originària d’Amèrica que es caracteritza per ser força agressiva i defensar-se mossegant amb un ràpid moviment de cap.

La tortuga mossegadora no fuig, de manera que és molt fàcil que algú intenti agafar-la en adonar-se de la seva presència. Una mossegada d’aquest animal pot amputar dits de la mà, ja que la seva boca és com un bec dur que fins i tot pot arribar a tallar ossos. A més, té un coll molt llarg que li permet arribar amb el cap a qualsevol part del seu cos. Per tot plegat, l’Ajuntament d’Avià demana als seus habitants que evitin entrar en contacte amb qualsevol tortuga que trobin al llac de Graugés.

El consistori ja treballa en cooperació amb ADEFA, una entitat especialitzada en la recuperació i conservació de la fauna, per tal de caçar les quatre tortugues i, així, allunyar el perill d’un espai públic com l’estany de Graugés. A la vegada, l’Ajuntament recorda que alliberar animals fora del seu hàbitat natural pot provocar greus problemes al medi natural. “Poden esdevenir espècies invasores i poden afectar greument a les espècies autòctones”, asseguren en un comunicat.

Alliberen un cigne al mateix llac

L’Ajuntament d’Avià va alliberar un cigne cedit per l’Ajuntament de Puigcerdà al mateix llac. L’actuació és un primer pas per recuperar els cignes que anys enrere havien viscut a l’estany de Graugés. La següent fase serà trobar-li una parella i alliberar-la al mateix lloc.

llac-grauges-cigne

El cigne alliberat al llac de Graugés / Ajuntament d’Avià

FOTO. Una tortuga mossegadora / Font: Tortuanimal