El Carnestoltes de Berga tindrà un recorregut de la rua més curt i premiarà més les carrosses d’animació

La rua del Carnestoltes a Berga tindrà un recorregut més curt. L’organització retalla la “U” que es feia en els darrers anys al passeig de la Pau amb la voluntat d’agilitzar la ruta i evitar que les carrosses d’encallin i provoquin l’anomenat efecte acordió.  “La mesura no pretén deslluir la rua sinó facilitar les coses a les carrosses, ja que encarar el tram de l’Hotel Queralt des del passeig de la Pau resultava complicat per algunes d’elles en les darreres edicions”, ha dit aquest divendres la regidora de Festes, Mònica Garcia, en la roda de premsa de presentació dels actes d’aquest 2017.

Així doncs, les carrosses començaran el seu recorregut des del parc dels Soldats (davant la residència Sant Bernabé) i avançaran pel carrer del Roser, la plaça de la Creu i la ronda Moreta per concloure la seva passejada pels carrers de Berga al passeig de la Indústria. El jurat estarà situat a la plaça de la Creu, on totes les carrosses faran la seva actuació per intentar esgarrapar algun dels premis que atorgarà, com cada any, l’organització.

De fet, en aquest sentit, també hi ha novetats. Enguany es valorarà més la categoria d’animació que la de comparsa, mentre que la millor carrossa acabarà sent el premi més gran. En concret, la carrossa més destacada rebrà 1.000 euros; la segona, 750; i la tercera, 500. Pel que fa a l’animació, el primer premi estarà valorat amb 500 euros; el segon, amb 400; i el tercer, amb 300. Finalment, la categoria de comparsa repartirà 400, 300 i 200 euros als tres guanyadors. També hi haurà recompensa per a les comparses infantils, que rebran 300, 200 i 100 euros en funció de la valoració del jurat. En total, l’organització preveu repartir uns 5.000 euros en premis.

La festa, altre cop al Vall

La Bauma dels Encantats apostarà un any més pel passeig de la Indústria com a escenari del sopar, el Ball dels Cornuts i l’entrega de premis. La gran acollida que va tenir l’any passat fa que els organitzadors optin per repetir l’estratègia amb la voluntat de repetir l’èxit.

La presidenta de la Bauma, Elisabet Casals, ha demanat als assistents que comprin els tiquets del sopar de manera anticipada, en la mesura del possible per tal de “poder fer una mica de previsió”. El bar Cal Negre i el forn Santa Anna són els dos establiments que en posaran a la venda. A més, les 10 primeres comparses que s’inscriguin via online rebran tiquets com a obsequi.

Tanmateix, l’organització deixarà de vendre alcohol a les 3.30h de la matinada, mitja hora abans de donar per tancada la festa a la carpa del Vall. Es tracta d’una campanya per fomentar el consum moderat d’alcohol i evitar intoxicacions etíl·liques. En la mateixa línia, els organitzadors impulsen una altra campanya contra les discriminacions per raó de sexe per evitar que se’n produeixin durant la celebració del Carnestoltes a la ciutat.

Podeu consultar tots els actes del Carnestoltes a Berga a l’agenda d’activitats de l’AquíBerguedà.cat.

X