El cementiri de Guardiola té més de 500 nínxols però la Diputació recomana alliberar-ne més

El cementiri de Guardiola de Berguedà disposa de 543 unitats d’enterrament i una superfície de 271m2. Així ho detalla un inventari realitzat en les darreres setmanes per la Diputació de Barcelona, que recomana al municipi alliberar més places per cobrir les necessitats de la població dels propers anys.

Malgrat tot, l’alcalde del municipi, Josep Lara, ha recalcat que “anem molt bé de llocs” i no hi haurà cap tipus d’ampliació de l’equipament en els propers mesos. De fet, Lara ha explicat a l’AquíBerguedà.cat que ja s’hi van construir 20 places noves fa relativament poc i, de moment, “estan pràcticament totes buides”. Les dades justifiquen els arguments de l’alcalde: Guardiola té a dia d’avui unes 900 persones empadronades i, segons la Diputació, el cementiri disposa de més de 500 unitats d’enterrament. “No patim en absolut, ni ho haurem de fer en els pròxims anys”, ha dit Lara.

Traspàs a una base de dades digital

L’inventari de la Diputació és una eina que ha de servir de suport per a la gestió del cementiri. L’estudi ha permès passar totes les dades dels llibres de registre a una base de dades digital, la identificació de les dades que no estan al dia i l’anàlisi del compliment de la normativa vigent.

En aquest sentit, l’estudi determina que, per tal de tenir l’inventari al dia, caldria actualitzar i revisar els titulars que són difunts, posar al dia totes les dates i terminis de les concessions, i actualitzar dates d’inhumacions de difunts. El cementiri, a més, no disposa de reglament per la qual cosa la Diputació recomana redactar-ne un.

FOTO. Cementiri de Guardiola de Berguedà / Aj. Guardiola de Berguedà (web)