L’escola de Guardiola crea una cooperativa que destinarà part dels beneficis als refugiats a la comarca

Small Big Team, la cooperativa escolar formada per alumnes de 5è i 6è de l’escola de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, serà una de les paradistes del Mercat de Cooperatives que se celebrarà el mes de maig a la comarca del Berguedà. A més, a proposta de l’alcalde, Josep Lara, l’alumnat de Guardiola destinarà un 10% dels beneficis als refugiats que van arribar a finals de desembre a Berga.

De moment, la cooperativa ja ha escollit el nom, ha repartit les feines entre tots els seus socis i ha definit els productes que oferirà. A més, també va aprofitar la reunió amb el batlle per demanar-li si deixaria fer parada al poble en el cas que sobressin productes en la venda al Mercat de Cooperatives.

El projecte de cooperatives escolars neix fa uns anys a la Diputació de Barcelona sota el nom de ‘Cultura emprenedora a l’escola’. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior d’educació primària per desenvolupar valors, hàbits i habilitats que capacitin les persones per impulsar projectes professionals i vitals.

Al Berguedà, la gestió de la iniciativa va a càrrec de l’Agència de Desenvolupament, tot i que el projecte l’impulsa la Diputació. En concret, s’aposta pel cooperativisme com a filosofia empresarial per ser un model de gestió democràtica i en el qual la responsabilitat social és un criteri rector de l’activitat econòmica.

Durant el curs, l’alumnat d’una aula crea, gestiona i tanca una cooperativa, un procés que comporta constituir l’empresa, escollir el producte, dissenyar la imatge corporativa, fer difusió i comunicació del projecte, produir i vendre en un mercat local, aportar part dels beneficis a projectes d’interès social i avaluar la feina feta.

cooperativa-guardiola-1

FOTOS. Els alumnes de la cooperativa escolar de Guardiola de Berguedà / Cedida.

X