Guardonen el Berguedà per haver construït la central de biomassa del polígon de la Valldan

La Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa ha rebut un dels reconeixements dels Premis Alfons Ortuño d’innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes, que atorga l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). L’entitat berguedana ha estat guardonada amb un dels premis especials del jurat pel projecte de construcció d’un centre de biomassa forestal per a la producció d’energia tèrmica. L’encarregat de recollir el guardó va ser el president i alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares i Clota.

La Mancomunitat és una iniciativa que fomenta la coordinació dels ajuntaments adherits i el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per a la gestió integral dels boscos de titularitat pública a la comarca del Berguedà, així com la generació de llocs de treball directes i indirectes en aquest àmbit. El projecte, però, també inclou l’aprofitament de la biomassa per a usos tèrmics en els equipaments municipals i el desenvolupament d’un centre de consum que s’està construint al Polígon Industrial de La Valldan de Berga.

La tercera edició dels Premis Alfons Ortuño ha comptat amb la participació d’una trentena de projectes desenvolupats per diferents departaments de la Generalitat i ens locals. Els guardons pretenen reconèixer de forma honorífica les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes. En aquest sentit, Vicenç Linares afirma que des de la Mancomunitat valoren molt positivament el reconeixement, ja que “apostem per un projecte que genera idees innovadores en la gestió dels boscos i fomenta millores mediambientals a través de la bioeconomia circular, un concepte que fa referència al creixement sostenible i integrador”. Per a Linares resulta satisfactori que “un projecte tan petit com el nostre hagi estat reconegut davant dels projectes de grans administracions públiques que compten amb una major capacitat pressupostària i logística”.

La Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa està formada pels municipis de Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol, La Pobla de Lillet i Saldes. La seva finalitat és la gestió de les masses forestals de les forests d’utilitat pública, propietat dels ajuntaments, l’aprofitament sostenible de la fusta, de la biomassa i la generació d’energies renovables.

X