Berga, Societat

La Generalitat treu a concurs les obres per construir el nou edifici de l’institut Serra de Noet

La Generalitat treu a concurs les obres per construir el nou edifici de l’institut Serra de Noet

Pas important en la construcció del nou edifici de l’institut Serra de Noet. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha tret a licitació aquest dijous la construcció de les noves instal·lacions del centre, que s’ubicaran a l’actual descampat de sota el camp de futbol de Berga, al Pla de l’Alemany. Ara, les empreses que vulguin aspirar a fer-se càrrec de les obres tenen fins el 19 d’abril per presentar la seva candidatura.

Segons l’oferta, que s’ha publicat al portal infraestructures.cat de la Generalitat, les obres tenen un termini d’execució d’11 mesos i el Govern hi destinarà 4.597.311,11 euros (IVA no inclòs). Així doncs, la Generalitat assumirà les despeses de construcció de les instal·lacions però l’Ajuntament de Berga haurà de començar a treballar en l’electrificació i pavimentació del tram final del Pla de l’Alemany que permetrà a alumnes i professors accedir al nou institut.

Amb la publicació de l’oferta per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’institut camina a pas ferm cap a la consecució d’una promesa que s’arrossega des de fa més d’una dècada. L’any 2006, quan els primers alumnes van començar a fer classes a l’actual complex educatiu, en mòduls prefabricats, esperaven acabar la seva etapa d’ESO en edificis de ciment. Malgrat tot, la crisi econòmica i la burocràcia han frenat les obres que finalment sembla que veuen la llum al final del túnel, 11 anys després.

Pla-de-l'Alemany-SES

Estic amb tu

Descampat on es construirà el nou edifici del Serra de Noet / Anna Costa

FOTO. L’actual complex educatiu on fan classe els alumnes de l’institut Serra de Noet / Marc Canturri

Construcció licitació Obres SI Serra de Noet

Comentaris