El casal d’avis de Gironella inaugura nous espais gràcies a una inversió de 97.500 euros de l’Ajuntament

El casal d’avis La Llar de Gironella amplia instal·lacions. Aquest divendres i dissabte el centre té les portes obertes com a inauguració dels nous espais, que són resultat de la finalització de la segona fase d’obres. En concret, La Llar ha guanyat tres sales noves, una terrassa, un ascensor i un billar gràcies a unes reformes on “hem intentat aprofitar al màxim els espais de l’edifici”, ha assegurat l’alcalde, David Font.

L’ampliació, que ha costat 97.500 euros, permet augmentar el nombre d’activitats que s’organitzen en el centre i, a més, permet guanyar metres de magatzem. Un dels components més esperats pels usuaris era el billar, sobretot pel públic masculí. Segons ha explicat Font, “molts homes trobaven a faltar un billar al casal perquè veien que hi poca oferta d’activitats per a ells i, a més, la resta de casals propers en tenien”. Per això, gràcies a l’esforç d’un dels usuaris, que es va encarregar d’aconseguir la taula, a partir d’ara els avis gironellencs també hi podran jugar.

Les obres a La Llar no fan més que reforçar la clara aposta del consistori per un centre que s’allunya dels convencionals i que compta amb múltiples activitats per als seus usuaris. Segons la regidora d’Atenció a les Persones, Teresa Terricabres, actualment hi ha una trentena d’activitats mensuals al casal i, amb els nous espais, probablement n’hi haurà més. Tot plegat, ha assegurat Terricabres, fa que més de 300 persones facin activitats al centre cada mes.

casal-avis-gironella

“Que la gent perdi la por als casals”

L’alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que el gran nombre d’iniciatives que es fan el casal tenen l’objectiu d’incentivar l’activitat en les persones grans del municipi. “Volem que la gent perdi la por als casals”, ha dit. En aquest sentit, el batlle constata que “hi ha gent al casal absolutament activa, fins i tot més que els joves”.

Per això, a banda de les activitats que s’organitzen dins el centre, el casal també vetlla per fer excursions i sortides fora de Gironella. De fet, les relacions entre els casals més propers són tan bones que és habitual que s’organitzin trobades i tornejos entre pobles. A Gironella, a més, a banda de potenciar les sortides i visites a altres casals, la idea del consistori és incorporar tallers de memòria per reforçar el que es feia fins ara i cooperar amb l’ARADA.

casal-avis-gironella-2

X