Berga mira més enllà de les fronteres en una Primavera Social dedicada a l’acollida de refugiats

Les entitats socials tornaran a ser protagonistes de la primavera a Berga. Aquest any, però, ho faran amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància de l’acollida de persones refugiades, després que el desembre passat n’arribessin una cinquantena a l’alberg de la ciutat. Sota el lema “Els drets humans no tenen fronteres”, la Primavera Social arriba a la seva 8a edició, després que l’any passat l’organització decidís canviar de nom i deixar enrere el “+ Solidaritat”.

Amb la finalitat d’explicar als berguedans la crisi dels refugiats i indagar en la importància de donar acollida a les persones que han de marxar de casa seva per culpa de la guerra, Berga prepara uns mesos de març i abril plens d’activitats amb un denominador comú: el treball social. Tot plegat, del 17 de març al 30 d’abril.

A més, a banda de les iniciatives focalitzades en l’acollida de refugiats, l’Ajuntament i les diferents entitats socials de la comarca seguiran organitzant productes estrella del programa com la Fira d’Entitats Socials i de Cooperació de Berga i Comarca, el dia 25 de març, al passeig de la Indústria, i amb una vintena de parades, tal com l’any passat.

El programa d’activitats

programa-primavera-social-1

programa-primavera-social-2

 

El programa de la Primavera Social 2017 ha estat elaborat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona, l’Assemblea Nacional Catalana, Casa Nostra Casa Vostra, l’Associació Islàmica de Gironella, Ginkgo, Activament, Consorci per a la Normalització Lingüística, el Banc del Temps del Berguedà, Càritas, Òmnium, FVID, ASFAM, Creu Roja, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic, Horitzó-ASFAM, Associació Espanyola d’Esquinoteràpies, Grup de Joves de Santa Eulàlia, Mans Unides, Mans per l’Acció Solidària i Taller Coloma.

FOTO. Representants de l’Ajuntament i les entitats socials que organitzen la Primavera Social / Marc Canturri

X