Empreses, Puig-reig

Puig-reig destina 48.000 euros a ajuts cap a les empreses locals perquè contractin aturats

Puig-reig destina 48.000 euros a ajuts cap a les empreses locals perquè contractin aturats
L'any passat Avança empreses va permetre la contractació de nou persones que estaven a l'atur. ALBERT SALAMÉ – EL PUNT AVUI

L’Ajuntament de Puig-reig destina més de 48.000 euros a una nova convocatòria del projecte Avança empreses que s’impulsa per segon any consecutiu amb l’objectiu d’oferir ajuts a les empreses del poble perquè contractin puigreigencs i puigreigenques en situació d’atur. En la primera edició, es van contractar nou persones –totes elles dones- i es van subvencionar set empreses locals diferents.

En vista de la bona acollida de fa un any, l’Ajuntament no només repeteix, sinó que amplia pressupost: dels 41.700 euros que s’hi van destinar el 2016 passa a invertir-hi uns 48.400. Per tant, l’ampliació és aproximadament d’uns 6.700 euros.

El consistori, amb el suport de la Diputació, subvenciona les empreses locals perquè contractin residents aturats. Tot plegat, amb només dues condicions: que el contracte sigui com a mínim de sis mesos i que cobreixi almenys el 50% de la jornada laboral. A partir d’aquesta base, es donen incentius econòmics per a la contractació de perfils més vulnerables i que presenten índex més elevats d’atur.

Pel que fa a les novetats d’aquesta segona edició, Avança empreses introdueix un nou mètode de pagament a les empreses. Aquest cop es pagarà de manera mensual i fraccionada, i no pas de cop, tal com havia ocorregut en el primer any de subvencions.

L’Ajuntament ha convocat els interessats i interessades a una reunió informativa el proper dijous 4 de maig, a les 21h a la Sala Doctor Llaverías de Puig-reig per tal d’aclarir possibles dubtes i donar el tret de sortida a la nova edició del projecte.

ajuntament de puig-reig Atur Avança empresa

Estic amb tu

Comentaris