Desenes de pagesos i establiments del Berguedà obren portes per mostrar l’encant del producte de proximitat

Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny per tal que la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes que cultiven, crien o pesquen a casa. És la segona edició de Benvinguts a Pagès i arriba carregada d’il·lusió i amb ganes de superar les xifres de l’any de l’estrena.

La segona edició coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en alguns punts de Catalunya, ja que dilluns 5 de juny se celebra la segona pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar als organitzadors de Benvinguts a Pagès que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat, quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants.

El Berguedà hi participarà amb força. Fins a 8 explotacions agràries, 7 restaurants, 6 allotjaments i més d’una desena d’activitats complementàries s’han apuntat a la iniciativa i obriran portes a tots aquells que s’interessin pel seu dia a dia.

Pel que fa a les explotacions agràries, els adherits són Cal Pauet, Cal Roio, Cal Serrador, Federació Vaca Bruna dels Pirineus, Granja Torre d’en Roca, Salt del Colom, Xai de Ferreres i Xai ecològic de Cal Pastoret.

Els 7 restaurants són Ca l’Amagat, Cal Batista, Cal Fuster, Hostal Sant Maurici, Logos Berguedà, Els Roures i Niu Nou. Els 6 allotjaments són el Baluard de Ferreres, Berga Resort, Ca l’Amagat, Cal Cisteller, Hostal Pedraforca i Volta de Ferreres. I les activitats complementàries permetran, entre d’altres coses, visitar una exposició sobre productes singulars de la comarca, visitar un obrador de cerveseria o fer un tast gratuït de productes.

Gràcies a Benvinguts a Pagès, uns 200 allotjaments  d’arreu del país treuen ofertes especials per a aquell cap de setmana, uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat, i en moltes comarques, com és el cas del Berguedà, s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

X