La fotoperiodista de Vilada Laia Ros reivindica amb una exposició que el drama dels refugiats no ha acabat

Vilada acull aquest cap de setmana, del 29 i 30 d’abril, l’exposició de fotografies “Vides en pausa: refugiats atrapats a la frontera greco-macedònia”, composta per imatges captades per la fotoperiodista del poble Laia Ros. La mostra fotogràfica, ubicada al Local Pirinenc de Vilada, es podrà visitar d’11.30 a 13.30h, dissabte, i d’11.00 a 14.00h, diumenge.

Laia Ros es va desplaçar al camp de refugiats d’Idomeni el maig passat. Allà, va poder capturar instantànies del drama humanitari de les persones que fugen de la guerra. A banda d’exhibir les imatges, està previst que Ros expliqui l’experiència viscuda, diumenge 30 a les 12h del migdia.

L’exposició vol recordar que Idomeni va arribar a acollir unes 14.000 persones que van quedar-hi estancades quan la frontera amb Macedònia es va tancar. El pas es va barrar per bloquejar la ruta que la majoria d’exiliats utilitzaven per arribar al centre d’Europa a la recerca d’asil.

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament de Vilada, té l’objectiu de sensibilitzar la població del municipi sobre el fet que el drama no s’ha acabat. Encara que no sigui primera notícia als mitjans de comunicació, en aquests moments, segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) hi ha més de 70.000 persones atrapades entre Grècia i Sèrbia, sobrevivint en condicions totalment inhumanes. Cal recordar que durant l’any 2015, més d’un milió de refugiats i migrants van arribar a Europa a través del Mediterrani, segons l’ACNUR . Al món, més de 60 milions de persones van ser desplaçades forçosament l’any 2015, la qual cosa suposa la xifra més alta de refugiats que les Nacions Unides ha registrat mai.

X