Tornen els Mercado Negro i prometen una versió renovada de ‘Se han cargado a Mickey Mouse’

Torna Mercado Negro. El grup de música de Berga que va ser capaç de travessar fronteres i convertir-se en una sensació arreu del país amb el tema Se han cargado a Mickey Mouse assalta de nou els escenaris i medita la idea de treballar en un nou disc, 26 anys després de l’últim, l’any 1992. “Mai hem deixat de pensar en la música i ens venia molt de gust tornar”, explica Manel Fernández, baix i veu del grup.

La banda tornarà als inicis, amb els quatre membres originals, és a dir, Manel Fernández (baix i veu), Josep Lluís Sosa (guitarra i veu), Manuel Murillo (guitarra) i José Carlos Manzano (bateria). Sosa, Manzano i Fernández Sosa són de Berga, mentre que Murillo és de Barcelona però fa anys que viu a Puig-reig. El grup és més berguedà que mai.

mercado-negro-1

Una versió renovada

Mercado Negro afronta el repte amb novetats. No només recuperen temes que els van fer famosos en les darreres dècades de segle XX, sinó que hi incorporen nous hits. La idea, diu Manel Fernández, és preparar un bon directe i treballar en un possible nou disc. De fet, un dels grans reptes que es planteja el grup és fer una versió nova de la cançó que va catapultar-los a l’estrellat: Se han cargado a Mickey Mouse.

I és que la il·lusió perviu però els anys passen. Fernández ho té clar: “No tenim edat per fer música gaire electrònica”. Apostaran pel pop. De fet, així era el grup en els seus orígens. El techno arribaria més tard, propiciat també pels canvis que hi va haver dins la banda. Alguns membres va entrar al grup i d’altres de veterans van marxar.

Ara, però, tot això queda enrere. Mercado Negro vol fixar-se en el passat per repetir els encerts que el van portar a l’èxit, però no es vol oblidar del present i el futur: “Ens agradaria recuperar el públic d’abans però també ens entusiasma la idea d’atraure seguidors nous“.