Mercado Negro, la història d’un grup de música de Berga que va sacsejar el país

Els membres originals del grup berguedà Mercado Negro s’han decidit a tornar els escenaris, 15 anys després de l’última actuació i més d’un quart de segle després del seu últim disc. Preparen nous temes i poleixen els que ja tenen a punt per tal de protagonitzar un bon directe quan tinguin l’oportunitat de fer-ho.

En el seu moment, l’impacte de Mercado Negro va ser tan profund que el seu gran tema, va ser durant diversos mesos número 1 dels 40 Principals i referent en seccions musicals de caire català com per exemple La cursa dels èxits. “Estàvem per davant de Michael Jackson”, explica Manel Fernández, un dels membres del grup.

L’èxit els va arribar de pressa i sense avisar. El grup assegura que “tot va anar molt ràpid” i en poques setmanes “vam pujar com l’escuma”. A partir de llavors, la productora demanava més temes a la banda i tot anava rodat. Fins i tot tocaven a les principals ciutats de l’Estat: Barcelona, Madrid, València, Bilbao, zones de Galícia…

Però eren joves i havien de fer la “mili”. “Ens va tallar una mica el rotllo”, reconeix Manel Fernández. L’aturada els va fer més mal que bé. Ells asseguren que mai han marxat però el cert és que el darrer disc va ser l’any 92 i l’últim concert, el 2003. Des d’aleshores, res. Ara, però, el grup està disposat a tornar a donar guerra. El primer objectiu: un directe nostàlgic.

X