Festa grossa aquest cap de setmana a Berga per celebrar els 30 anys dels gegants de la Bauma

El Penina i la Gosolana, els gegants de La Bauma dels Encantats, fan 30 anys i ho celebren amb una festa grossa que comptarà amb la participació de fins a 10 colles geganteres més. Els gegants d’Alp, Guixers, Puig-reig, Roda de Ter, Sallent, Santpedor, Calaf, Sant Pere Molanta i la Llar Santa Maria de Queralt seran als Berga aquest cap de setmana per protagonitzar una cercavila d’envergadura. Serà diumenge al matí i és, sens dubte, el plat fort d’un cap de setmana farcit d’actes.

Els actes de l’aniversari s’iniciaran dissabte a les vuit del vespre amb una primera cercavila que servirà per convidar la gent a la gran festa del dia següent. En aquesta primera desfilada que s’iniciarà a la plaça de les Fonts, hi participaran els dos gegants de l’entitat amb l’acompanyament musical de la Xaranga ho Peta.

Diumenge serà el plat fort de la festa amb la trobada de les 10 colles geganteres vingudes d’arreu del país. A dos quarts de deu del matí es farà la plantada dels gegants i un esmorzar popular per les colles a davant del Pavelló de Suècia de Berga. Ja a les onze, se sortirà en cercavila seguint el següent itinerari: carrer del Roser, carrer Ciutat i plaça de Sant Pere. La Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) donarà ritme a les colles.

Un cop arribats a la plaça de Sant Pere, es farà la fotografia de record, es llegiran uns parlaments a càrrec de diferents personalitats i finalment es farà una ballada de les colles i un vermut popular a la mateixa plaça.

X