Pediatres, educadors i psicòlegs preparen una jornada a Berga dedicada al bullying a internet

El Pavelló de Suècia de Berga acull el proper divendres, 19 de maig, la VII Jornada d’Atenció Primària al Món Rural. El dia es dedicarà de manera gairebé monogràfica al ciberassetjament escolar, o ciberbullying, un dels problemes que més preocupen sobre la relació que els nens i els joves tenen amb l’entorn digital.

Experts d’àmbits diversos oferiran diferents visions d’aquest fenomen sota el títol “Sexe, drogues i… whatsapp”. Els punts de vista sanitaris complementaran els que venen de sectors com l’educació o la seguretat en un acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), amb el suport de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC). Serà de 8.30h del matí a 14h del migdia.

El Dr. Santiago García-Tornel, pediatre associat del Servei de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu, serà l’encarregat de presentar la jornada, amb la conferència “Hi haurà ordre dins del caos?”, en la qual alertarà de la “part fosca” de les tecnologies digitals i les xarxes socials, i de la necessitat de regular l’ús de dispositius digitals per part dels menors.

La primera taula de la jornada es dedicarà al ciberassetjament des de la perspectiva de l’alumne i comptarà amb intervencions d’experts de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, del Síndic de Greuges i dels Mossos d’Esquadra.

La segona taula oferirà la perspectiva de metges i docents que treballen dia a dia amb nens, adolescents i joves. El doctor Vicente Morales, pediatre de l’Equip de Pediatria Territorial de l’Alt Penedès-Garraf, parlarà de noves malalties associades a l’ús de les noves tecnologies. Per la seva banda, Dominica Díez, psicòloga clínica de la Fundació Althaia de Manresa, aprofundirà en la ciberaddicció. Per últim, Montserrat Gorchs, exdirectora de l’Institut Guillem de Berguedà i planificadora dels serveis territorials d’Ensenyament a Catalunya, oferirà la visió dels docents al voltant del ciberassetjament escolar.

El comitè científic presentarà, a continuació, els resultats de l’enquesta “Ciberassetjament al professor”, en la qual han participat docents de primària i secundària de la Catalunya Central.

Com a cloenda de l’acte, la pediatra Amàlia Arce, de l’Hospital de Nens de Barcelona, oferirà la conferència “Mamà, vull un mòbil”.

X