Cal Metre reviu amb un festival de música i food trucks, i l’únic concert dels Blaumut a la Catalunya central

Gironella aposta decididament per fer reviure Cal Metre. A proposta del cafè-teatre de Manresa Voilà, gestionat pels berguedans Xavi Tristany i Emma Costa, aquest juny la colònia acollirà el festival Cal Metre reviu!, tres dies de música, gastronomia i cultura a l’aire lliure que dinamitzaran una zona de la Perla del Llobregat que havia quedat en l’oblit. De fet, Cal Metre és l’única colònia industrial integrada dins un nucli urbà, la qual cosa la fa autèntica i singular.

El festival, que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juny, serà el tret de sortida del cicle itinerant Vermusic, que portarà vermuts musicals a diferents indrets emblemàtics de la Catalunya central. La idea dels promotors és “aprofitar llocs descentralitzats per dinamitzar-los a base de concerts i gastronomia”. En concret, a Cal Metre s’hi instal·laran fins a sis food trucks des de divendres a les 19h fins diumenge a les 22h.

obres-calmetre

Les obres al passeig de Cal Metre es preveu que acabin just el dia abans de l’inici del festival. MARC CANTURRI

A banda, hi haurà concerts de nivell durant tot el cap de setmana. A destacar, el de Blaumut, el grup de l’any segons la revista Enderrock. Serà divendres 9, a les 22h, al Local del Blat, en l’única actuació que la gira de la banda contempla a la Catalunya central. Les entrades ja són a la venda pel preu de 20 euros al web de Vermusic. Els punxadiscs PD Nanfu & Salasxic tancaran la nit.

De la resta del camp de setmana, destaquen els concerts Vermusic amb Rupits (dissabte 10, 12.30h) i Smooth Trio (diumenge 11, 12.30h). A les tardes hi haurà actuacions de les We Are Us (dissabte, 18.30h) i Bipolar (20.00h) i un concert per confirmar (diumenge, 18.00h).

Un festival que inaugurarà el passeig renovat

L’inici del festival coincidirà amb el final de les obres al passeig que uneix el Pont Vell i la colònia de Cal Metre. De fet, l’alcalde de Gironella, David Font, preveu que l’actuació acabi dijous 8, just un dia abans de l’inici del festival. Tot plegat, ha dit Font, ha de permetre “guanyar un mirador al riu”, ja que fins ara els arbres capaven aquesta perspectiva del Llobregat.

En la mateixa línia, el regidor de Cultura, Lluís Vall, ha assegurat que l’actuació al passeig farà que, a Cal Metre, la cultura “hi sigui exercida sempre que es vulgui”. Vall, a més, ha transmès un desig en clau històrica: “Abans per aquest passeig hi transitaven els treballadors de la colònia; ara, espero que hi transitin les famílies“.

lluis-vall-calmetre

El regidor Lluís Vall assegura que les obres a Cal Metre faran que la cultura hi pugui ser per sempre més. MARC CANTURRI

En definitiva, Cal Metre inaugurarà amb el festival Cal Metre reviu! una zona pavimentada amb ciment, que permetrà l’accés de vehicles de serveis i emergències a la colònia, però serà una àrea exclusiva per a vianants. Als marges, hi haurà bancs per mirar cap al riu i racons pensats per al descans i l’oci.

D’altra banda, es mantindrà bona part de l’arbrat actual, però també s’hi plantaran plataners, heura i boixos. També destaca la creació de tretze àrees pavimentades amb llambordes antigues extretes dels carrers del casc antic del municipi.

llambordes-calmetre

Les llambordes que s’han extret del nucli antic de Gironella per col·locar al passeig de Cal Metre. MARC CANTURRI

[icon name=”calendar” class=”” unprefixed_class=””] Pots veure tot el programa de Cal Metre Reviu! fent clic AQUÍ.

X