Avià es desmarca del Consell Comarcal i implantarà un model de gestió de residus propi

Avià implementarà un sistema de gestió de residus propi de cara al 2018. El govern de l’Ajuntament avianès no creu en el model d’empresa mixta que proposa el Consell Comarcal i està disposat a optar per un altre mode de recollida de residus per tal de reduir la taxa d’escombraries i augmentar el percentatge de reciclatge, que actualment situa la comarca a gairebé la cua de Catalunya.

D’entrada, segons ha explicat a l’AquíBerguedà.cat el regidor de Medi Ambient d’Avià, Josep Subirana, aquest estiu una empresa visitarà el poble per estudiar quin és el sistema de gestió de residus que millor s’hi adapta. Poc a poc, es treballarà en el model que proposi l’empresa i, a principis del proper 2018, el projecte hauria d’entrar en funcionament. Si el model propi funciona, Avià pretén esperonar la resta de municipis de la comarca, així com també al Consell Comarcal, per tal que l’implementin.

Segons explica el govern de l’Ajuntament d’Avià en un comunicat, ERC i la CUP ja van proposar al Consell que, abans de determinar el model d’empresa que havia de gestionar els residus, s’acordessin objectius de reciclatge comuns. La proposta va ser desestimada per l’ens comarcal i ha estat un dels arguments que ha empès el consistori avianès a anar per lliure. Segons diuen, el model mixt que pretén el Consell traurà oportunitats a empreses locals i beneficiarà únicament a les grans empreses.

Avià té el suport de l’Agència de Residus de Catalunya per tal d’implantar el nou mètode de gestió de residus al municipi.

X