La Patum infantil rep 3.000 euros de l’Obra Social “la Caixa” per millorar el seu local

La Patum infantil ha rebut una aportació econòmica de 3.000 euros de l’Obra Social “la Caixa” per millorar el local de l’Associació. L’espai és cedit per l’Ajuntament de Berga que, a dia d’avui, presenta moltes humitats i això perjudica greument l’estat de les comparses i del vestuari (monos de ple, camises, bates, etc.).

És la primera vegada que la Patum infantil rep una subvenció addicional, a banda de l’ajuda que té cada any per part de l’Ajuntament de Berga. Per aquest motiu, en un comunicat l’Associació ha agraït a totes les persones que fan possible que l’entitat, sense ànim de lucre, pugui millorar.

La principal finalitat de l’Associació de la Patum infantil és la formació de petits patumaires. Respectant l’estructura interna de l’organigrama i el funcionament intern de la iniciativa, els membres de l’Associació es dediquen a transmetre i ensenyar tots els valors culturals i tradicional de la Patum dels infants.

En definitiva, la Patum infantil és una escola de patumaires, ja que els més menuts aprenen a saber tot el que té relació amb la festa (passos, balls, història…). Creada l’any 1956, ha estat reconeguda com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, juntament amb La Patum de Berga.

X