El fins ara cap de Maces, Marc Vallejo, deixa la comparsa dels Plens i s’autoanomena “el quart expulsat”

El fins ara cap de Maces i membre de la plantilla de Plens i Maces, Marc Vallejo, deixa la comparsa dels Plens. Ho ha anunciat a través d’un comunicat traslladat a tots els mitjans de comunicació locals, on parla d’una decisió “difícil” ja que suposa “deixar coses que t’estimes” i “una contradicció”.

Vallejo ha explicat en el comunicat que la seva renúncia és per solidaritat amb els altres tres expulsats i s’autoanomena “el quart expulsat” ja que defensa els valors pels quals suposadament van ser expulsats els altres tres vestidors.

El fins ara cap de Maces també assegura que “s’ha creat una injustícia sense precedents” amb les expulsions i no en vol ser còmplice. A més, diu, ha intentat dialogar però no ho ha aconseguit. “He topat amb un no-diàleg”, lamenta.

Per la seva banda, membres de la plantilla dels Plens asseguren que ja s’esperaven la renúncia de Vallejo, ja que forma part d’un grup, segons ells, minoritari, que té una opinió contrària a la de la majoria. Segons han explicat a l’Aquí Berguedà membres de la comparsa, les veus contràries a la majoria eren només 5, mentre que els altres 17 membres tenien i tenen una posició que reforça el fins fa poques setmanes cap de colla, Isaac Gonfaus, i el seu entorn.

De moment, el que està clar és que la comparsa no afrontarà la Patum ni amb 22 membres ni amb 25, sinó amb 21. Passada la Patum, la comparsa haurà de decidir com cobreix el buit que deixa Marc Vallejo però, abans, i en cooperació amb el consistori –que és qui té el control excepcional de la colla-, haurà de vetllar per trobar-li un substitut provisional per aquesta Patum.

Els precs i desitjos de Vallejo

Marc Vallejo també ha demanat que, una vegada acabi la Patum, es reprengui el procés iniciat pel Patronat, que es treballi “per una Patum a l’alçada del seu reconeixement” i que es reforci el Patronat com “un òrgan competent per dirimir sobre qualsevol afer relacionat amb la festa”.

X