Mobilitat Berguedà

Educació

Laia Albors Zumel, de l’IES Guillem de Berguedà, millor nota de la selectivitat al Berguedà, amb un 9,30

Laia Albors Zumel, de l’IES Guillem de Berguedà, millor nota de la selectivitat al Berguedà, amb un 9,30
Alumnes del Berguedà i el Bages fent les PAU 2017 a Manresa. NOEMÍ BADRENAS

L’alumna de l’IES Guillem de Berguedà Laia Albors Zumel, de Castell de l’Areny, és la nota més alta de la selectivitat al Berguedà, segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Albors ha tret un 9,30 en la fase general de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Aquesta qualificació, sobre 10, correspon a un 40% de la nota d’accés, ja que el 60% restant surt de la nota mitjana del batxillerat.

La segona millor nota també ha sortit de l’institut públic de Berga. En aquest cas, l’alumne ha estat Ton Artigas Comaposada, de Berga, amb un 9,20. Pel que fa als altres centres, la millor nota de l’Escola Xarxa és d’Arianna Salvans Pujantell, amb un 8,8. A Gironella, Pau Pla ha aconseguit la millor nota de l’IES Pere Fontdevila, amb un 8,85. Tant l’institut de Puig-reig com el de Bagà estan pendents de verificar les notes per esbrinar quina ha estat la qualificació més alta del centre.

Més d’un 93% d’aprovats

En total s’han presentat 151 alumnes berguedans a les PAU 2017. D’aquests, 141 han passat les proves i 10 les han suspès. Així doncs, un 93,38% dels aspirants ha aprovat la selectivitat, una xifra que se situa per sota de la mitjana d’aprovats de tot Catalunya (95,14%). La nota mitjana de les PAU per als alumnes del Berguedà ha estat de 6,357. La mitjana de batxillerat dels estudiants berguedans era de 7,38.

Alguns centres de la comarca han pogut confirmar a aquest diari el seu nombre d’aprovats. A l’Escola Xarxa de Berga, per exemple, els 15 aspirants que s’hi han examinat han passat les proves i, per tant, no hi ha hagut suspesos. Des de l’IES Guillem de Berguedà es comptabilitzen, de moment, 4 suspesos d’entre els 74 estudiants que es van examinar. I a l’IES Pere Fontdevila de Gironella, 23 dels 24 alumnes han aprovat, és a dir, que només hi ha hagut un suspès.

PAU resultats selectivitat Selectivitat

Estic amb tu

Comentaris