Esquerra de Berga proposa adquirir les alces i cedir-les als alumnes, tant si són de pública com de concertada

L’AMPA de l’Escola Vedruna considera que s’està discriminant l’escola concertada després que el govern de la CUP a Berga hagi anunciat la intenció d’excloure les concertades del servei d’alces reposapeus finançat amb diners públics i hagi privat a l’Escola Vedruna d’entrar a formar part del projecte Superfilharmònics.

Tots dos problemes van arribar a les orelles dels regidors d’Esquerra al consistori berguedà, que, segons han explicat en roda de premsa, van parlar amb el regidor d’Edudació, Eloi Escútia, per concretar una reunió entre escola i Ajuntament. La trobada es va produir aquest dimecres i, a banda de l’equip de govern i l’escola, també hi van participar regidors d’ERC i Convergència.

Els republicans van fer dues propostes per resoldre el conflicte. La primera, sobre les alces, plantejava que el consistori adquirís directament les alces i les cedís temporalment als alumnes de la ciutat que les necessitessin. D’aquesta manera, el material seria propietat de l’Ajuntament i no pas del centre, així que els sol·licitants directes serien els estudiants.

Pel que fa a la problemàtica de Superfilharmònics, Esquerra va suggerir que es demani a la Diputació de Barcelona que assumeixi les despeses del professorat per tal que l’Ajuntament no hi hagi de fer front i, així, possibilitar que les escoles concertades hi puguin participar.

En aquest sentit, i segons ha explicat el regidor Escútia a l’Aquí Berguedà, les AMPAs de les escoles d’arreu de la comarca assumeixen els costos que suposen haver de comprar els instruments. En canvi, en la majoria dels casos els ajuntaments assumeixen les despeses del professorat, que en el cas de Berga són docents de l’Escola de Música (EMMBerga) i, per tant, treballadors municipals. A Cercs, els sous del professorat també van a càrrec de l’Ajuntament; però a Gironella, el pes recau també en l’AMPA de l’escola que se’n beneficia.

Sigui com sigui, la CUP va escoltar les propostes d’Esquerra i va prometre una resposta definitiva dimecres vinent, una setmana després de la reunió. Amb tot, els republicans reivindiquen que Berga “s’hi juga la salut corporal dels nens i nenes” i “el futur d’un projecte educatiu per a la ciutat”.

El govern, segons ha explicat Eloi Escútia, ho portarà a debat internament i contrastarà opinions. En aquest sentit, el regidor d’Educació és conscient que és un govern en minoria i que, per tant, “si la resta de grups defensen un projecte el poden tirar endavant”.

X