CDC de Berga demana “igualtat” en el tracte cap a escoles públiques i privades de la ciutat

El grup municipal de Convergència (CDC) a l’Ajuntament de Berga ha entrat una moció per reivindicar la igualtat en l’ensenyament públic i privat de la ciutat. La proposta se sotmetrà a aprovació el proper dijous, dia 6 de juliol, en el proper ple ordinari previst.

La moció convergent arriba després que el govern de la CUP s’hagi negat a incloure les escoles concertades en els centres que rebran alces reposapeus finançades amb fons públics. Arran de la postura, l’AMPA de l’Escola Vedruna, un dels centres concertats de la ciutat, ha emès un comunicat a les famílies on lamenten la negativa rebuda en aquest aspecte, així com també davant la idea d’entrar a formar part del projecte Superfilharmònics.

Per tot plegat, Convergència demana que “es tractin els nens i nenes de Berga per igual, així com les seves famílies” i recalquen que “els impostos són pagats per igual, tant si els fills van a una escola pública o concertada”.

En la mateixa línia, exigeixen “no discriminar els nens i nenes de Berga” i, per tant, pagar la part proporcional de la subvenció per a les alces –un 25%- als alumnes que ho necessitin, indistintament de l’escola on vagin. Pel que fa a l’altra problemàtica, relacionada amb el projecte Superfilharmònics, Convergència demana que “es doni l’oportunitat a tots els nens i nenes de la ciutat d’entrar dins del món de la música”.

Els convergents consideren que la decisió de la CUP és “del tot arbitrària i discriminatòria” i recorden que “la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal no fan cap discriminació per tipus de projecte educatiu escolar”. A més, reivindiquen que “els impostos municipals i generals es paguen per igual” i que “el pare i la mare tenen dret preferent d’escollir la mena d’educació que serà donada als seus fills”.