Les entitats de Berga sumen esforços i omplen el buit d’activitat que hi havia la nit del dissabte dels Elois

Diverses entitats de la ciutat de Berga sumen esforços i amplien la programació de la festa dels Elois que se celebra aquest proper cap de setmana, 22 i 23 de juliol. La festa opta aquesta any per un cap de setmana d’activitat contínua i omple el buit d’oci que fins ara hi havia dissabte a la nit. L’Ajuntament, la Penya Boletaire de Berga i la Bauma dels Encantats organitzen en sopar a la plaça de Sant Pere amb concert posterior a càrrec dels PD Nanfu & Salasxic i Antídot. Les entrades anticipades pel sopar ja estan a la venda a l’Oficina de Turisme pel preu de 4 euros, mentre que a taquilla tenen un cost de 5 euros.

elois-presentacio-2017-1

Però aquesta és només una de les novetats dels Elois d’enguany. La Farsa, per exemple, és una altra de les entitats que aquest any aposten més que mai per potenciar la festa dels rucs. A banda de la seva habitual col·laboració en la la boda típica de l’Alt Berguedà i en tots els actes que s’hi relacionen, enguany l’agrupació teatral raptarà la núvia dissabte al vespre i, així, s’assegurarà “que no fuig durant la nit i que, per tant, es casarà l’endemà”, segons ha explicat en roda de premsa Marc Marginet, membre de la Farsa. L’escena tindrà lloc a partir de 2/4 de 9 de la nit al bell mig del carrer Major (número 16). La núvia serà al balcó, acompanyada dels seus pares, i la Farsa intentarà raptar-la per endur-se-la en un hostal del casc antic, on vetllaran perquè “faci bondat i no s’escapi”.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha explicat en roda de premsa que les novetats en l’edició d’enguany dels Elois responen a “la voluntat del govern de construir festes tan transversals com sigui possible“. Segons Garcia, el principal objectiu és “omplir el poble de festa”, un objectiu que han compartit la resta d’entitats col·laboradores. “Sense vosaltres, no faríem aquesta festa. Veure com sortiu al carrer és l’alegria més gran del cap de setmana”, ha dit Josep Cuberas, president de la Junta Conservadora dels Elois.

monica-garcia-elois

A banda, els joves reporters del programa de la Xarxa de Comunicació Local, País Km0, seran a Berga aquest dissabte per endinsar-se en tot el que dóna de si la festa dels rucs. Segons ha explicat la regidora Garcia, faran diverses connexions en directe per tal de divulgar per totes les televisions locals de Catalunya què es fa a Berga el cap de setmana dels Elois.

elois-presentacio-2017

X