Els gestors del Tossalet redueixen la plantilla i preveuen tancar el complex a partir del setembre

A partir de l’1 de setembre la piscina del Tossalet quedarà tancada i només s’hi faran algunes tasques de manteniment. Aquesta és la ferma intenció de la Federació Catalana de Natació, actual concessionària de l’equipament municipal. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, a dia d’avui ja està començant a entregar Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) a la vintena de persones que fins ara hi treballen.

L’ERO és un mecanisme que permet a les empreses en crisi reduir la seva plantilla per tal que puguin tirar endavant. Així mateix, la Federació només mantindrà un parell de treballadors en jornada reduïda (3 hores) perquè es dediquin a les tasques de manteniment i un parell més -també en jornada reduïda, per a l’administració.

Aquesta acció és un pas en ferm cap a un desenllaç que fa temps que pronostica l’oposició en les sessions plenàries: a partir del setembre, la piscina podria quedar tancada. L’equip de govern, però, assegura estar en negociacions amb la Federació per evitar el tancament però prefereix no fer més declaracions al respecte. Sí que ho va fer fa uns mesos, a través d’un comunicat en el que recordava als gestors del Tossalet la seva obligació de seguir donant servei fins que acabi el contracte. “Qualsevol concessionària ha de seguir presentant servei municipal fins que el contracte signat acabi”, deien.

Des d’aleshores no hi ha hagut més notícies, més enllà de la rebuda per aquest mitjà aquest matí. L’oposició ha demanat explicacions a l’equip de govern en nombroses ocasions en les sessions plenàries i ha alertat del perill d’aquest desenllaç. Sense anar més lluny, aquest dimarts, el grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) va emetre un comunicat on criticava el “mutisme escandalós” de l’equip de govern de la CUP davant el risc de tancament d’aquest equipament municipal.

Avui, el regidor de Convergència Pau Bessa, un dels més incisius en aquest aspecte en les sessions plenàries, ha lamentat que el tema “s’arrossega des de fa molt de temps” i, ara, “ens podria explotar a les mans”. En la mateixa línia, Esquerra alertava del perill d’esperar gaire més a prendre una decisió per una simple raó: al setembre comença la temporada esportiva i, si els clients del Tossalet troben el complex tancat o no tenen garanties de futur, es buscaran la vida per una altra banda.